Ilgaz'da Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi yeni yerinde

Ilgaz'da Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi yeni yerinde

Deprem riski taşıdığı gerekçesiyle sıfırdan inşaa edilerek yapımı tamamlanan Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi (eski Sağlık Ocağı) 17 Nisan Çarşamba günü hizmete girecek.

ÇANKIRI'nın Ilgaz ilçesi Şentepe Mahallesi’ndeki mevcut haliyle ilçe halkına hizmet veren; fakat yapıldığı tarih itibariyle deprem riskli olan Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi (eski adıyla Sağlık Ocağı), Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün koordinasyonunda sıfırdan yapıldı.

Yapımı tamamlanan ve 17 Nisan Çarşamba günü hizmete girecek olan Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi'yle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Öztürk; "İlçemizde bulunan Sağlık Ocağı (Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi) yetersizdi. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen taleplere kayıtsız kalmadık. Gazidede Mahallesi’nde, sebze pazarının alt tarafında, mülkiyeti belediyemize ait 5281 metrekarelik arsayı Sağlık Bakanlığı’na hibe ettik. Gerekli plan ve proje işlemlerini takip ederek yeni tesisi, hibe ettiğimiz bu arsa üzerine inşa ederek ilçemize kazandırdık." dedi.

Başkan Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca yeni bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (Ilgaz’a yapılan ikinci ambulans istasyonu) inşa ettik. Altyapı bağlantılarını ve eczane hizmet binasını da oluşturduk. Yapımını tamamladığımız tesis 17 Nisan 2024 Çarşamba günü halkımıza hizmet vermeye başlayacak.

Tesisin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen AK Parti Çankırı İl Başkanımız Koray Erdoğan’a ve AK Parti Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu’na teşekkür eder, destek ve yardımları için Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, Çankırı İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hüseyin Sarıkaya ile Ilgaz Devlet Hastanesi Başhekimimiz Dr. Ahmet Aytekin’e şükranlarımı sunarım. İlçemize hayırlı uğurlu olsun."

il-saglik-ilgaz-resim-04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler