Ilgaz'da tarihi 'Gavur Hanı' yeniden hayat bulacak

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde halk arasında "Gavur Hanı" olarak adlandırılan tarihi ticaret hanının yeniden inşası ve yeni projenin çok amaçlı kullanımı için çalışmalar start aldı...

ÇANKIRI'nın Ilgaz ilçe merkezini adım adım analiz eden ve eksikleri tespit edip ilçe vizyonunu geliştiren, bunu yaparken de ilçe tarihine sahip çıkmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Ilgaz Belediyesi her bakımdan gelişmiş bir Ilgaz inşa etmek için çalışmaya devam ediyor.

İlçede yıllar önce yıkılmış ve günümüzde yalnızca arsası bulunan, halk arasında "Gavur Hanı" olarak adlandırılan tarihi ticaret hanının yeniden inşası için çalışmalar sürüyor. Bu tarihi yapının inşa süreciyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmed Öztürk şunları söyledi:

"Ekibimizle birlikte bir projeye karar verirken, öncelikle ihtiyaçları belirleriz. Bu projeyi belirlerken temel aldığımız etken ilçemizde bir motelin olmamasıdır. Dışarıdan bir turist geldiğinde ilçemizde kalamıyor. Bu eksikliği gidermek için çalışmalara başladık. Ayrıca ilçemizdeki ticari canlılığın artmasına ve yeni sosyal mekanlara ihtiyaç var. Bu durumları göz önüne alarak hatırlayanların zihninde, mazide kalan bir yapıyı canlandırma kararı aldık. Tarihi ticaret hanını yeniden yapacağız.

Projemizde hanı iki katlı bir yapı olarak tasarladık. Hanın giriş katına dükkanlar, yaban hayatı tahnit müzesi ve yöresel ürün satış alanı inşa edeceğiz. Dükkanların ortasına sosyal bir ortam oluşturması için çay bahçesi yapacağız. Üst katına ise lüks bir motel inşa edeceğiz. Böylece ilçemize bir motel kazandıracak, ticareti canlandıracak, yeni bir sosyal ortam oluşturacak ve tarihimize sahip çıkmış olacağız.

Hana ait araziyi satın aldık. Plan ve projelerimizi oluşturduk. Planlamalarımız doğrultusunda projemiz adım adım ilerliyor. Uygun bir zamanda bu projemize başlayacağız. İlçemiz için çalışma ve projelerimiz sürecek. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun."

ilgaz-gavur-hani-resim-01.jpg

ihbar-hatti-sozcu-18-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler