Ilgaz'da yeni trend 'tekerlekli kayak'

Ilgaz'da yeni trend 'tekerlekli kayak'

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'ne çok yakın olan Ilgaz ilçe merkezi bu avantajını iyi kullanıyor. Özelikle okul öğrencileri arasında büyük ilgi gören kayak ve kızak sporu ilçede hızla yaygınlaşıyor.

Ilgaz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde görevli kayak ve kızak antrenörü Emre Erdem tarafından büyük bir özveri ve gayretle bu spor branşları öğrenciler ve gençlere öğretiliyor.

Ilgaz kayak ve kızak antrenörü Emre Erdem, Ilgaz'da kayak ve kızak sporunda başarı grafiği yükseldikçe buna paralel olarak kayak ve kızak sporuna olan ilginin de artığını ifade ederek "Yaz antrenmanlarında asfalt alana ulaşma sıkıntısı çekmemize rağmen, Ilgaz kayak takımı tekerlikli kayak Türkiye şampiyonasına 3 kulüple katılım sağlamayı başardı. En son 5 yıl önce Bursa da düzenlenen yarışma, 5 yıl aradan sonra Bitlis'in Tatvan ilçesinde start aldı." dedi. Erdem sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçemizde tekerlekli kayağa yeni başlayan sporcularımızda tecrübe amaçlı yarışmaya katılarak, kulüplerimizi ve ilimizi temsil ettiler. Gelecek vadeden sporcularımız yaz boyu antrenmanlarına devam edecekler. Yarışmada elit sporcumuz ilçemizin gururu Zeynep Elif Durlanık, Türkiye şampiyonluğunu bırakmadı. Zeynep’i örnek alan birçok sporcumuz onun izinden gideceklerdir.

Bu yarışmada U14 sporcuları yarışmadı. U14 yani 2006 2007 ve 2008 doğumlu sporcular için eylül ayında minikler festivali adında bir yarışma organizasyonu yapılması bekleniyor. Gerçekleştiği taktirde ilçemizde alt yapıda bulunan U14 kategorisinde halen antrenmanlarını sürdüren sporcularımız iddialı bir şekilde katılım sağlayacaktır. Bu yıl Yıldıztepe Spor Kulübü, Ilgaz Spor Kulübü, Ilgaz Fetih Spor Kulübü ve Çankırı Gençlik ve Spor Kulübü kayak ve kızak branşlarında aktif katılım sağlamışlardır. Buda ilerleyen yıllarda, kayak branşının Ilgaz’da daha geniş katılım ve başarının beraberinde geleceği anlamına gelmektedir."

zeynep-elif-durlanik-cankiri-ilgaz-tekerlekli-kayak-resim-07.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler