İmam Halil Konakcı'nın arkasında Ali Erbaş mı var?

İmam Halil Konakcı'nın arkasında Ali Erbaş mı var?

Hilafet çağrısı yapan, laikliği, kadınları ve sanatçıları hedef alan, son olarak da Hatay’da Fransız işgalini öven imam Halil Konakcı’yı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın koruduğu öne sürüldü.

HİLAFET çağrısı yapan, sanatçıları eleştiren, laikliği ve kadınları hedef almasıyla sık sık tepki çeken imam Halil Konakcı hakkında bir işlem yapılamıyor. Muhalefet partilerinden çeşitli demokratik kitle örgütlerine ve yurttaşlara kadar farklı kesimlerin tepki gösterdiği Konakcı’ya ilişkin Diyanet’ten bir açıklama gelmedi. Diyanet kaynakları, Konakcı’ya Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın desteği olduğunu belirtiyor. Hakkındaki çok sayıda şikâyetin ilçe müftülüğünden doğrudan başkanlığa iletildiğini, buna karşın Konakcı’ya yönelik işlem yapılmadığını aktaran kaynaklar, "İktidar mahallesinde takip edildiği için dokunulmak istenmiyor" yorumunu yapıyor.

‘YERİNE KONUŞUYOR’

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; Başkanlık kaynakları, kurumda zaman zaman Konakcı’nın eleştirildiğini belirtirken, Erbaş’ın Konakcı’ya sahip çıktığını, yakın zamanda da eleştiriler üzerine "Bu görevde olduğum sürece dokunmam. İslamı onun gibi anlatan yok. Benim söyleyemediklerimi söylüyor" değerlendirmesini yaptığı kaydediliyor.

Öte yandan Erbaş’ın, Ocak ayında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’e "ahmak" diyen Konakcı’ya, İşliyen’in tepkisine karşın sahip çıktığı da öne sürüldü. İddiaya göre Konakcı’nın İşliyen’e hakaretinin ardından konu Erbaş’a taşındı. Erbaş’ın arabuluculuğuyla iki isim bir genel müdürün 'gözetiminde' bir araya geldi. İşliyen’den özür dileyen Konakcı ve İşliyen, sarıldı ve barıştı. Arabuluculuk sürecinde Erbaş’ın Konakcı’ya sahip çıkmasına ise İşliyen’in 'kırıldığı' belirtildi.

ŞİKÂYET YAĞIYOR

Konakcı’nın bağlı olduğu Pendik İlçe Müftülüğü’nün ise “Konakcı hakkındaki şikâyetler nedeniyle tükendiği” belirtiliyor. Konakcı hakkında müftülüğe, arasında CİMER şikâyetlerinin de olduğu yüzlerce şikâyet geldiği, müftülüğün de bunları doğrudan başkanlığa havale ettiği, müftülüğe çok sayıda da şikâyet telefonu edildiği kaydedildi. Erbaş, son olarak temmuzda, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Reisül Kurra Mustafa Demirkan’ın yönettiği hafızlık icazet töreninde Konakcı ile bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler