İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı tecavüzden tutuklandı

İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanı tecavüzden tutuklandı

Söz konusu ‘tecavüz’ dosyasının üzerinde siyasi baskıların olduğu ve ailelerin şikayetlerini geri çekmeleri istendiği öne sürüldü.

Karaman’da Ensar ve Kaimder evlerinde yaşanan çocuk istismarının şoku sürerken bu kez bir tecavüz/taciz haberi de Çorum’dan geldi.  Çorum Alaca İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) Başkanı ve Yunus Emre Camii imamı Sami A. iki kız öğrenciye tecavüz suçlamasından tutuklanarak cezaevine gönderildi.  13 yaşlarındaki 2 Kız öğrencinin durumu ailesine anlatması ve ailelerin şikayeti üzerine rezalet ortaya çıktı.

ALİMDER Başkanı İmam Sami A.’nın portresi ve yaşananlar Karaman rezaletine çok benziyor. Karaman’da olanlardan tek farkı Çorum’daki taciz/tecavüz skandalında öğrenciler yatılı kalmıyor. Ama öğrenciler herkesin gözü önünde İmam Sami A’ya teslim edilmiş. Ve hiç bir denetim/kontrol yapılmıyor.

İmam Sami A. medyatik bir isim çünkü hem yerel basında hem de ulusal basında sürekli haberleri çıkmış. Aynbı zamanda da Çorum Alaca’da tanınıyor. Tıpkı Karaman’daki Muharrem Büyüktürk gibi. İlçenin önde gelen isimleriyle de arası çok iyi. Çocuklar yanında Belediyeyi ziyaret edecek kadar.

İmam Sami A. Sadece Belediye Başkanı ile değil değil devletin resmi kurumlarında da başköşede ağırlanıyor. Alaca Milli Eğitim Müdürlüğünü çocuklarla birlikte ziyaret ediyor. Çocukların nasıl eğitim gördüğünü araştıracak kurumla bu kadar iç içe.

ALİMDER Başkanı İmam Sami A. Ensar Vakfı ile de irtibatlı. Ensar Vakçı Çorum şubesinin Facebook sayfasında kendisine teşekkür edilecek kadar yakın ilişkileri var

İmam Sami A. sadece camideki kuran kursunda faaliyet göstermiyor. Çorum alaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin tüm organizasyonlarında yer alıyor. Fotoğraflar çektiriyor.  Okulun resmi sayfasında haberi şimdilik duruyor.

İmam Sami A. Müftülüğün resmi kurslarında da yer alıyor. öğrencilerle yine fotoğraf çektiriyor ve haberlerini yayınlatıyor.

Gazeteport’un yaptığı araştırmalarda ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı. Seçim döneminde AKP seçim otobüsüne yaklaşan bir kız öğrenci “Bırakın seçimi bizimle ilgilenin. Gördüğümüz baskılara yaşadıklarımıza bakın” diye bağırıyor. Kız öğrenci seçim otobüsüne bir not iletmeye çalışıyor.  Kız öğrencinin bağırışı sırasında yerel medyada çalışan gazeteciler de bunu duyuyor. Kızın yanına gelen polisler notu alıp otobüse veriyor ve kızı oradan uzaklaştırıyorlar. Bu kız öğrencinin İmam Sami A. öğrencilerinden olduğu ileri sürülüyor.

Çorum’da ortaya çıkan olayda tıpkı Karaman’daki gibi denetimsizlik ihmal öne çıkıyor. Bir derneği (ALİMDER) kendine kalkan yapan imam Sami A. devletin denetiminden muaf tutuluyor. Ne yaptığına öğrencileri nasıl eğittiğine hiç bakılmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler