İmamoğlu: Amaç nedir inanın anlayamıyorum

İmamoğlu: Amaç nedir inanın anlayamıyorum

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu stadyumların ardından pazarda da tezahüratlarla karşılandı.

31 Mart 2019 seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu bugün AKP'nin yüzde 65.48 oy aldığı İstanbul Esenler'e bağlı Kazım Karabekir Mahallesi'nde bir semt pazarını ziyaret etti. İmamoğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ekrem İmamoğlu'nu pazarda gören vatandaşlar “mazbatayı ver, mazbatayı ver, mazbatayı İmamoğlu'na ver” sloganları attı.

Pazar ziyaretinin ardından İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmamoğlu’na hafta sonu Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde, kendisine yöneltilen ‘maça gitmesin’ çağrıları hatırlatıldı.

İmamoğlu su soruya “Bence milletin nezdinde hiç polemik meselesi değil. Son yıllarda en barışçıl, en huzurlu iki maçı izledim. Hiç sorunsuz. Hem de dünyanın en önemli derbilerinden biri. Fenerbahçe-Galatasaray. İnsanlar sadece bize sevgi ve coşku gösterisinde bulundular. Bu coşkuyu ve sevgiyi gören bir çok insan toplumun önüne geçer amigoluk yapar. Beni eleştirenlerin amigoluğa bile talip olacaklarını biliyorum. Ben bu durumdan tevazu çıkartırım. Bu durumdan mahçubiyet çıkartırım. Tevazu ve mahcubiyetle hareket eder, görev ve sorumluluk duygumu arttırır işime bakarım. Onun için bıraksınlar maça niye gitti, gitmedi meselesini” diye yanıt verdi.

Fenerbahçe’deki bir kulüp yetkilisinin kendisini maçtan önce aradığını ve ‘uyardığını’ söyleyen İmamoğlu “Evet beni kulübün yetkilisi aradı. ‘Efendim tehdit unsurları var, maça gelmeniz doğru değildir’ dedi. Ben de dedim ki hayır kardeşim. Eğer böyle bir süreç varsa sorumlusu siz değilsiniz. Orası kamuya açık bir alan. Benim maça gitmeme kimse engel olamaz. Eğer bir sorun tespiti varsa beni arasınlar. Siz benden bunun ismini açıklamamı bekliyorsunuz. Ben açıklamam. Kendisi yaptığı şeyi açıklasın. Ben cevap veririm. Kamuya bu süreci açıklayacak olan kulüp yetkilisini arayan kişidir. Ben maçlara gitmeye devam edeceğim. Ben bu şehrin, milletin oy vererek seçtiği belediye başkanıyım. Maçlara da gideceğim, amatör maçlara da gideceğim, basket maçlarına da gideceğim, voleybol maçlarına da gideceğim, pazarlara gideceğim. İşsizsizliği göreceğim, sıkıntıları göreceğim ki çözüm üreteyim. Toplumun arasındayım, her zaman da arasında olacağım. Bunu böyle bilin.” diye konuştu.

“TEK DERDİNİZ İSTANBUL’DAKİ SEÇİM SONUÇLANMASIN”
Maltepe’de sayımların tekrar durmasına ve kurulların ikiye düşürülmesine de değinen İmamoğlu, “Seçim bittikten sonra, tüm gerekçeleriyle sürece itiraz eden AK Parti. Bu süreçte ‘Geçersiz oylar sayılsın’ dendi, sayıldı. ‘Bazı ilçelerin tamamı sayılsın’ dendi, sayıldı. Bazı sandıklarla ilgili, sondaj sandıklar belirlendi. 57 adet, sayıldı. Maltepe’nin ‘tamamı sayılsın’ dendi, kabul edildi, sayılıyor. ‘Yahu kardeşim, hızlı sayılsın. 1 ay mı sürecek’ denildi, kurullar artırıldı, sayılmaya başlandı. Ya ‘Sayılsın’ diyen siz, ‘Sayılmasın’ diyen siz. Ben anlamış değilim. Maltepe’de yapılan iş, akıllara durgunluk veren bir iş. Talep eden, ‘Sayılsın’ diye oradaki kurulları oluşturan 2 seçim kurulu hakimliği var. Sonrasında gelip, engellemeye çalışan, siz. Sonrasında ‘Niye fazla kurul kuruldu. 2 kurulla sayılsın’ diyen de siz. Yahu, sayılsın mı istiyorsunuz, sayılmasın mı istiyorsunuz. Amacınız ne? Ben anlamış değilim. Yani bir seçimin sonuçlanması, bu ülkenin demokrasi ruhunun lehine. Dünyaya karşı olan itibarının lehine. Siz neyi düşünüyorsunuz? Tek derdiniz, İstanbul’daki seçim sonuçlanmasın. Sonuçlanmayınca ne elde edeceksiniz? Zaman kazanınca ne elde edeceksiniz. Samimi olun. Kardeşim, seçimden, süreçten endişe eden bizdik. Seçimlerin adil olması konusunda tereddütleri olan bizdik. Siz, ‘Hiçbir şekilde endişe etmeyin’ diyerek tüm yetkililer sahaya çıktınız, dediniz ki, ‘Milyonun üzerinde görevli var. Devlet, tüm tedbirleri aldı. Seçmen listesine yüzde 100 güvenin.’ YSK, açıklama yaptı. E ne oluyor kardeşim. Hiç kimse kusura bakmasın. YSK, bu konuda son noktayı koymak zorundadır. Artık bizim güvenimizi sarsmayı başlamıştır bu süreç. Üzülüyoruz. YSK, vazifelidir. Milli bir vazifesi ve sorumluluğu vardır. Ülkenin, geçmişten bugüne, yarınlara dönük demokratik sürecine ya katkı sunacaklar ya da çok kötü bir iz bırakacaklar. Dönüm noktasıdır. Yapmasınlar. Her şeyi denediler olmadı. Büyükçekmece’yi de denediler, olmadı. Bir baktılar ki, kendileri bazı yanlış işlemler yaptılar, döndüler, ‘Acaba Maltepe’de ne çıkarırız. Aman yavaş, acele etmeyin, bir şey bulmaya çalışalım’ dediler. Aklı ermiyor insanın. Benim aklım ermiyor. YSK’yı göreve davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler