İmamoğlu: Saksılara Suç bulmak yerine saksıları çalıştırmalıyız

İmamoğlu: Saksılara Suç bulmak yerine saksıları çalıştırmalıyız

Bombalı saldırının yaşandığı İstiklal Caddesi'ni ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan saksı yanıtı: Saksılara suç bulmak yerine saksıları çalıştırmalıyız!

İSTİKLAL Caddesi'ndeki bombalı saldırıda yaşamını yitiren vatandaşların anısına, patlamanın olduğu noktaya karanfil bırakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, "Hiçbir zaman terörizmin bu hamlelerine karşı yüzümüz aşağı eğilmeyecek" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstiklal Caddesi'nin esnafını da ziyaret etti. İstanbul Valiliğinin güvenlik tedbiri olarak ilk iş bankları ve saksıları kaldırmasını da sert eleştirdi.

İMAMOĞLU: BİR SAKSIYA KUSUR BULMA KAFASI DOĞRU BİR KAFA DEĞİL

Ekrem İmamoğlu, Halk TV muhabiri Dilan Alp'in, "Kaldırılan banklar tekrar yerine konacak mı, bununla ilgili bir bilgi aldınız mı?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Açıkçası bu şu anda bir konu mudur, konuşulmalı mıdır çok üzücü.. Ben bu sabah buraya geldim. Niçin? Tabi ki çevreyi gözlemek ve gözetlemek için...Tabi ki hastanelere uğramak için ama bir de burada Taksim'de İstiklal'de vatandaşlarımızla birlikte, huzur ve barış için biraradayız. Birbirimize moral verelim, esnafın yüzü gülsün diye ben her sabah geleceğim. Sadece bu sabah değil önümüzdeki günlerde bu süreç normalleşene kadar her sabah gelecek ve esnafımızla çay kahve içeceğim. Herkesi bekliyorum. Hatta önerimdir, İsmail Bey (Küçükkkaya) bir sabah programını buradan yapsın. İnsanlara moral versin. Bir ucundan öbür ucunu göstersin. Biz de gelelim arkadan selam verelim. Bunu şunun için söylüyorum. Biz bugünlerde birarada olmalıyız.

Kalkıp da bir saksıya kusur bulma kafası doğru bir kafa değil. Akşam buna müdahale etmek, ilk işmiş gibi buna bakmak doğru bir kafa değil. Onun için ben sağlıklı düşünmeye davet ediyorum ama bu tür düşünceye sahip olanları da Allaha havale ediyorum. Allah yardımcıları olsun. Biz birarada ortak akılla saksılara göz koymak, saksılara suç bulmak değil de saksıları çalıştırmamız ve ona göre de doğru kararları vermemiz lazım."

VALİLİK KARARIYLA ÖNCE BANKLAR ARDINDAN SAKSILAR KALDIRILDI

İstiklal Caddesi’ndeki beton saksılar güvenlik tedbiri kapsamında kaldırıldı.
İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen terör saldırısı sonrası bankların güvenlik amacıyla kaldırılmasının ardından beton saksılar da kaldırılıyor. İstanbul Valiliği kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri beton saksılar, saksılardaki bitkileri tek tek sökerek kamyonlara yükledi. Ağaçların daha sonra parklara dikileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler