İmamoğlu'na 'siyasi yasak' sonrası sert tepkiler

İmamoğlu'na 'siyasi yasak' sonrası sert tepkiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü. 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak istenen İmamoğlu hakkında karar verildi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Öte yandan siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasına da karar verildi.

İmamoğlu, karar sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah'ın izniyle” ifadelerini kullandı.

ART ARDA TEPKİLER GELDİ

Mahkeme kararına art arda sert tepkiler geldi.

İYİ Parti lider Meral Akşener: Kul kurar, kader gülermiş…

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu: İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar vicdani ve hukuki değildir! Adalet mekanizmasını siyasetin elinde adeta bir kılıç gibi kullanan bu anlayış kaybetmeye mahkumdur! Millet iradesini görmezden gelenler dün kaybetmiştir, bugün ve yarın da kaybedecektir!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Saraçhane'ye geçiyoruz. Zorbalık kararlılık, inanç ve cesareti artırır sadece! Sandıkta yenemediğiniz Ekrem İmamoğlu zorbalıklarınızla alt edemeyeceksiniz!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: 16 milyon İstanbullunun iradesini ve somut delilleri göz ardı edenlere, hiçbir yol arkadaşımızı kurban etmeyiz. Hak, hukuk, adalet için. İstanbul yolundayım. Yanındayım.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karar sonrası Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler