İmamoğlu'ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tarihi ceza

İmamoğlu'ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tarihi ceza

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yıkılıp yeniden yapımına başlanan Abdi İpekçi Spor Kompleksi İnşaatının müteahhidine ve inşaatın sahibi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yeşil alana zarar verildiği için 150 milyon liranın üzerinde ceza kesildi.

TOKİ tarafından, 26 Kasım 2021 tarihinde davet yöntemiyle bir milyar 550 milyon TL’ye ihale edilen, Zeytinburnu’ndaki Abdi İpekçi Spor Kompleksi İnşaatı İle Altyapı ve Düzenleme inşaat İBB tarafından durduruldu. Edinilen bilgiye göre İBB’ye bağlı ekipler 19 Ocak 2022 tarihinde yaptıkları denetimde, inşaat çalışmaları sırasında yeşil alana zarar verildiği gerekçesiyle inşaat durduruldu. Ancak söz konusu denetimden sonra inşaata yeni yapı ruhsatı verildiği anlaşıldı. 

AKP’li Zeytinburnu Belediyesi ile yapılan yazışmalardan bir sonuç elde edilmemesi üzerine, yaklaşık 2 bin metrekarelik kısmı İBB’ye ait olan arazideki inşaatın yeni yapı ruhsatı, İBB Başkanlık oluru ile iptal edildi ve yapı mühür altına alındı.

YEŞİL ALAN TAHRİBİNE BÜYÜK CEZA 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İBB’ye gelen Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe imzası ile İBB Encümeni'ne havale edilen, para cezası ile ilgili yazıda özetle şöyle denildi:

“Zeytinburnu ilçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 1629 ada, 36 parsel sayılı yerde Başkanlığımızca düzenlenen 27.06.2022 tarihli 1 Nolu Yapı Tatil Tutanağı ile tespit edilen aykırılıklar için, şantiye şefine 8.469,03TL, proje müellifine 8.469,03TL,  ayrıca yapı sahibi; Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve yapı müteahhidi; İntaş Taahhüt+Pekerler İnşaat+MDB İnşaat Adi Ortaklığına ve fenni mesule 1.247.581,27TL para cezası verilmesine, idari para cezasının ilgilisine tebliğinden itibaren bir ay içinde aykırılığın giderilmemesi ve yapının mevzuata uygun hale getirilmemesi durumunda ise yapı sahibi ve yapı müteahhidine 149.279.200 TL ilave edilmek üzere toplam 150.526.781,27 TL para cezası verilmesi yönünde karar alınmak üzere hazırlanan evrakın Büyükşehir Belediye Encümenine havalesini olur’larınıza arz ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler