İmamoğlu’ndan Haydarpaşa ve Sirkeci açıklaması

İmamoğlu’ndan Haydarpaşa ve Sirkeci açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın açıklamalarına verdiği yanıtta 'Bu tarihi binalarımıza aslanlar gibi sahip çıkacağız, bu yaptıklarınız yüzünden çok utanacaksınız' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a yanıt verdi.

İmamoğlu, ‘İnternet sitesi bile olmayan 10 bin lira sermayeli bir şirketin bu ihaleyi alırken ikinci davet gününden bir gün önce sermayesinde 1 milyondan fazla artış yapması şaibenin bir parçasıdır. Nasıl bir sinyal aldı, böyle bir ihtiyaç hissetti? Vatandaşlarımızın dikkatini bu hususa da çekmek istiyorum. Sayın Bakan bu açıklaması ile bir avuç insanın yanında yer almayı tercih etti’ diye konuştu.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları:

"Bu ülkenin atanmış bakanı olan kişi bunları söyleyemez. Sayın Bakan, bu ihaleyi alan firma size projeyi mi gösterdi? Bakan ‘modern bir kültür sanat alanı’ yapılacağını söylüyor, nereden biliyorsunuz? Nasıl bu kadar emin olabilirsiniz? Bakan 'İBB’nin bu alandan kat be kat büyük alanları var’ dedi. Sayın Bakan siz İstanbul’u hissedememişsiniz. Türkiye’nin ve İstanbul’un tarihine damga vurmuş iki yerden bahsediyoruz. Siz makamınızda çektiğiniz o fotoğrafla şaibeyi çok daha büyütmüş durumdasınız. Siz İstanbul’a odaklanacağınıza kim olduğu belli olmayan insanlara motive olmanız tarihe çok acı bir damga vuran bir nottur. TCDD’nin itibarını zedelemekmiş! İitibarı siz zedelediniz zaten. TCDD’nin en tarihi iki simgesini herhangi birine vermeyi tercih etmeye çalışarak büyük bir zedelemeyi siz yapıyorsunuz. Bizim de vazifemiz büyük bir sorumlulukla size engel olmak. Bu tarihi binalarımızı aslanlar gibi sahip çıkacağız, bu yaptıklarınız yüzünden çok utanacaksınız.

16 Milyon insan adına başvurumuzu yaptık, her anını takip edeceğiz, hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Millete şimdiden özür borcunuz var. Ben bu işi üst mercilere taşımadan Bakan Turhan’a bir fırsat daha veriyorum, umarım bu yanlıştan dönersiniz. Bence kendi kabineniz ve partinizde bulunan birçok insan bu sözlerinizden utandı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler