İmamoğlu'nun davasında hâkimden dikkat çeken sözler: Bu sözlerin muhatabı belli

İmamoğlu'nun davasında hâkimden dikkat çeken sözler: Bu sözlerin muhatabı belli

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması görülmeye başlandı.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava başladı.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre; Kartal Kaymakamlığı, duruşma nedeniyle ilçe genelinde toplanma yasağı ilan etti. Bu yasak, daha önce yalnızca 'adliye çevresi' için getirilmişti.

İmamoğlu'nun duruşması bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelebilir.

DURUŞMA BAŞLADI

Duruşmada, FOX TV muhabiri Gülşah İnce tanık olarak dinlendi. "Görüntüler de ayan beyan ortada. Ham görüntüleri ve haberi size gönderdim. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkında sarf ettiği sözleri tırnak içinde alıntılayarak aynen İmamoğlu’na sordum. O da yanıt verdi. Başka TV kanalları da vardı. Aynı gün Soylu'ya yanıt olarak haberleştirdik."

Hâkim ise "Sözlerin kime yönelik olduğu, muhatabı belli. Tartışmasız. Sayın Süleyman Soylu'ya karşı söylendiği belli" dedi.

Avukat Gökhan Günaydın, hâkimin sözleri üzerine, "Kayda geçmesini istiyorum" diye konuştu.

Avukatın ifadeleri üzerine hâkim, "Bu sözlerin Süleyman Soylu'ya söylenmediğini iddia eden başka biri varsa gelsin" ifadelerini kullandı.

REDDİ HÂKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

Avukat Kemal Polat, hâkimin tarafsız olmadığını belirterek reddi hâkim talebinde bulundu. Hâkim, bu talebin mahkemeyi uzatmaya yönelik olduğunu söyleyerek reddetti.

SAVCI İMAMOĞLU İÇİN CEZA İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, İmamoğlu'nun ceza almasını talep etti. Ayrıca, siyasi yasak talep edildi.

DAVA 14 ARALIK'A ERTELENDİ

YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası bugün görüldü. İmamoğlu'nun 4 yıl 1 aya kadar hapsinin istendiği dava 14 Aralık'a ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler