İngiltere'de yaşayan Türk akademisyen eşini böyle öldürmüş

İngiltere'de yaşayan Türk akademisyen eşini böyle öldürmüş

İngiltere'de üniversitede akademisyen olarak görev yapan Antonella Castelvedere eşi Ertan Ersoy tarafından bıçakla öldürüldü. Mahkemede cinayet anına ve öncesinde yaşanan kıskançlık krizlerine ilişkin detaylar ortaya çıktı.

İngiltere'deki bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan 51 yaşındaki Ertan Ersoy, eşi Antonella Castelvedere’yi bıçaklayarak öldürmesinin ardından dün Chelmsford Kraliyet Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Ersoy ve Castelvedere’nin Essex’teki komşuları da ifade verdi. Çiftin komşusu Tanja Munro, “Bana, ‘Sanırım karımı öldürdüm’ dedi. O sırada mutfaklarına bakıyordu ve yere bakıyordu” ifadesini kullandı.

52 yaşındaki Antonella Castelvedere olay yerinde yaşamını yitirmişi Ersoy ise cinayet işlemediğini söyleyerek iddiaları yalanlamıştı. Ersoy, kasıtsız adam öldürme suçunu ise kabul etmişti. Cinayetin hemen sonrasında yaşananlara tanık olan Munro, “Üzerindeki gömlek kanla kaplıydı. Onların mutfak kapısı tam açık değildi ama yerde birinin yattığı belliydi. Ersoy da acı çekiyormuş gibi nefes nefeseydi” dedi.

KISKANÇLIK KRİZİNE GİRMİŞ

Mahkemede ifade veren Munro, “Ersoy bana karnından yaralandığını söyledi ama karnından hiç kan akmıyordu” ifadesini kullandı. Monro, eve girerek Castelvedere’ye yardım etmeye çalıştığını fakat başarısız olduğunu da söyledi. Monro, “Yardıma gittiğimde Castelvedere’nin üzeri temizdi ve bu kadar kanın nereden geldiğini anlayamadım. Fakat daha sonra boynundaki kesiği gördüm” dedi.

Mahkeme, Ersoy’un Castelvedere’yi yüzünden, göğsünden, boynundan ve ellerinden 15 kez bıçakladığını da açıkladı. Ersoy’un, kıskançlık krizine girdiği ve Castelvedere’nin kendisini aldattığını düşündüğü de ortaya çıktı.

YARA 7 SANTİMETRE DERİNLİĞİNDE

Savcı Christopher Paxton da, “Castelvedere’nin vücudunda 15 farklı kesik ve yara izi vardı. Boynundaki yara izi 15 santimetre uzunluğunda ve 7 santimetre derinliğindeydi. Bu yara sonucunda ciddi bir kan kaybı ve ölüm gerçekleşti” dedi.

DİZ ÇÖKÜP AF DİLEMESİNİ İSTEMİŞ

Castelvedere, Suffolk Üniversitesi'nde İngilizce ve yaratıcı yazarlık alanında yüksek lisans dersleri veren bir öğretim görevlisiydi.

İngiliz Dailymail gazetesi kendisi de aynı üniversitede çalışan Ersoy'un eşiyle yaptığı konuşmaları gizlice kaydetmek için evlerine bir cihaz sakladığını ve karısından önceki ilişkisi nedeniyle önünde diz çöküp af dilemesini istediğini iddia etti.

Mahkemede karısının da kendisini bıçakladığını öne süren Ersoy, cinayet iddiasını reddediyor ancak kasıtsız adam öldürme suçunu kabul ediyor.

Duruşma Chelmsford Kraliyet Mahkemesi'nde devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler