Irak'ın kuzeyinden acı haber: 6 asker şehit oldu

Irak'ın kuzeyinden acı haber: 6 asker şehit oldu

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda 6 asker şehit oldu. Saldırı sonrası, terör örgütü PKK hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekatında 7 terörist etkisiz hale getirildi.

MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde teröristlerle girilen çatışmayla ilgili dün akşam iki açıklama yaptı. Toplam 6 askerin şehit olduğu açıklandı.

MSB tarafından yapılan ilk açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ANİ HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ"

"Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekâtı düzenlenmiştir. İlk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."

ŞEHİT SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

MSB daha sonra bir açıklama daha yaptı ve yaralı 3 askerin müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı:

"Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3’ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Piyade Teğmen Ramazan Günay,

Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan,

Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu,

Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca,

Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın,

Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı

yasin-karaca-sehit-resim-0122.jpg

TOKAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan P. Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın acı haberi Tokat'ın Almus Ormandibi ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

emre-taskin-sehit-resim-02.jpg

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan 6 askerden biri olan; Aslen Bingöl-Karlıovalı olan P. Söz er Emre Taşkın'ın ailesinin, Eskimalatya Alacakapı'da ikamet ettiği, cenazenin Malatya'ya götürüleceği öğrenildi.

piyade-tegmen-sehit-ramazan-gunay-resim-02.jpg
Şehit Emre Taşkın...

cagatay-erenoglu-sehit-resim-02.jpg

sehit-011.jpg

sehit-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler