İran askerleri Türklere ateş açtı!

İran askerleri Türklere ateş açtı!

İran askerleri Van sınırında kaçakçı oldukları iddia edilen gruba ateş açtı. Olayda 2 çocuk öldü, 1 çocuk ise yaralandı.

İran sınırını akaryakıt kaçakçılığı yapmak amacıyla yasadışı yollarla geçtiği iddia edilen 15 yaşındaki 2 çocuk, İran askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirirken, 1 kişi de yaralandı.

Olay, bugün saat 03.00 sıralarında İran topraklarında meydana geldi. Özalp İlçesi'ne bağlı Yukarı Balçıklı Köyü ve Çaldıran'ın Çilli Köyü'nden, kaçak akaryakıt getirmek amacıyla sınırı yasadışı yollarla geçen Ömer Pay (15) ve Suat Baykara (15), İran askerlerince açılan ateş sonucu öldü. Pay ve Baykara ile birlikte olan Hüsnü Baykara ise yaralandı.

İran topraklarında meydana gelen olayın ardından sınırı geçen köylüler, Ömer Pay'ın cenazesini Özalp'a, Suat Baykara'nın cenazesini ise Çaldıran'a getirdi. Devlet Hastaneleri'nde ön otopsileri yapılan cenazeler, daha sonra Van'a sevk edildi. Ömer Pay'ın yakınları Özalp Devlet Hastanesi'nde fenalık geçirirken, Özalp Kaymakamı Şener Çağlar ile Belediye Başkanı Murat Durmaz da hastaneye gelerek aileye başsağlığı diledi.

Olayda yaralanan Hüsnü Baykara ise Çaldıran Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. (Kaynak: DHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler