İran'da 176 kişi taşıyan yolcu uçağı düştü! Kurtulan yok

İran'da 176 kişi taşıyan yolcu uçağı düştü! Kurtulan yok

İran'dan Kiev'e gitmek üzere hareket eden Ukrayna Hava Yolları'na ait içerisinde mürettebatla birlikte 176 kişinin bulunduğu yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra düştü.

Ukrayna Hava Yolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, İran’ın başkenti Tahran’ın 40 kilometre güneyindeki İmam Humeyni Havalimanı’ndan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere kalkış yaptı.

176 KİŞİYİ TAŞIYORDU
İçerisinde mürettebatla birlikte 176 kişinin bulunduğu belirtilen uçak, kalkıştan kısa süre sonra irtifa kaybederek Tahran’a yakın Parand bölgesinde düştü.

Uçağın, ilk belirlemelere göre teknik bir arıza sonucu düştüğü öne sürülürken, bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

KURTULAN OLMADI
Yolcu uçağında bulunan 167 yolcu ve 9 mürettebattan sağ kurtulan kimsenin olmadığı bildirildi

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Kasım Biniyaz, Tahran'da düşen yolcu uçağının "füzeyle vurulduğu" iddiasını yalanladı. Kazaya ilişkin açıklama yapan Tahran İmam Humeyni Havalimanı Sözcüsü Ali Kaşani kazada 176 kişinin hayatını kaybettiğini ve 82 İranlı, 63 Kanadalı, 11 Ukraynalı olduğu açıklandı.

Biniyaz, İran resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında, Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının motorda çıkan yangın nedeniyle düştüğünü söyledi.

Uçağın füze saldırısı sonucu düştüğü yönündeki iddiaları yalanlayan Biniyaz, "Uçak, füzeyle vurulmuş olsaydı havada patlardı ancak kaza motorun ateş alması ve pilotun kontrolü sağlamada başarısız olması nedeniyle yaşandı." ifadelerini kullandı. 

Tahran İmam Humeyni Havalimanı Sözcüsü Ali Kaşani, daha önce 170 olarak açıklanan yolcu sayısını 167, 10 olarak açıklanan mürettebat sayısını da 9 olarak güncelledi. 

'ÇOK AZ KİŞİ SAĞ KURTULABİLİR'?
İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, kazaya ilişkin ilk açıklamasında Ukrayna Havayolları'na ait uçaktan çok az kişinin sağ kurtulabileceğini söylemişti.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

ZELENSKİY: ORTADOĞU'DA KORKUNÇ HABER
Zelenskiy yaptığı açıklamada, Ukrayna uçağının Tahran’da düşmesini “Ortadoğu’da korkunç haber” diye nitelendirdi. İlk bilgilere göre bütün yolcu ve mürettebatın hayatını kaybettiğini aktaran Zelenskiy "Büyükelçiliğimiz trajedi ile ilgili bilgileri ve ölenlerin listesini netleştiriyor. Bütün yolcuların ve mürettebatın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler