İran'da silahlı saldırı sonucu 19 ölü

İran'da silahlı saldırı sonucu 19 ölü

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan kentinde cuma namazının ardından karakola ve meydandaki vatandaşlara yönelik saldırıda 19 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA’nın haberinde, "Zahidan’ı güvensiz hale getirmek için önceden meydana gelen teröristler ve isyancıların karakola ve meydandaki halka ateş açtığı" belirtildi.

Eyalet valisi Hossein Modarres Khiabani, İran'ın güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan eyaletlerinde bugün bir polis karakoluna düzenlenen saldırıda en az 19 kişinin öldüğünü söyledi.

O gün, "Terörist ve ayrılıkçı gruplara mensup, kimliği belli olan bazı isyancılar, polis karakolunu ele geçirmek için Cuma namazı sırasında bir karakola saldırarak, taş ve yanıcı maddeler atarak kurşun yağdırdı", resmi IRNA haber ajansı, Modarres Khiabani'nin sözlerini aktardı.

Eyalet Başkenti Zahedan'da meydana gelen bu olayda, aralarında polis güçleri mensuplarının da bulunduğu 19 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırganlar ayrıca zincir mağazalar da dahil olmak üzere diğer kamu mallarını ve vandalize edilmiş bankaları ve hükümet merkezlerini ateşe verdi.

Ordu ve polis teşkilatının saldırganlara kararlı bir yanıt verdiğini ve çatışmanın hepsinin tutuklanmasına kadar devam ettiğini, vilayetinin artık sakin olduğunu da sözlerine ekledi.

Press TV'nin haberine göre, polis karakoluna düzenlenen saldırının ardından bir cami yakınında toplanarak silahlı bir grup ateş etmeye başladı ve İran İslam Devrim Muhafızları Kolordusu'nun Sistan ve Belucistan'daki istihbarat birimi komutanı Ali Musavi çıkan çatışmalarda hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler