İran'daki deprem Van'ı vurdu! 9 Ölü 37 yaralı

İran'daki deprem Van'ı vurdu! 9 Ölü 37 yaralı

Türkiye-İran sınırında saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü olarak İran'ın Hoy şehri olarak açıklandı. Van'da da şiddetli hissedilen deprem sonrası kerpiç evler ve ahırlar çöktü.

İran'daki deprem Van‘ı vurdu! Saat 08.53’te İran'ın Hoy şehrinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem Van’da hasara yol açtı.

Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler köyünde çok sayıda bina yıkıldı. Dört köyde yaklaşık 2 bin 200 kişinin yaşadığı öğrenildi.

DÖRDÜ ÇOCUK DOKUZ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkale ilçesindeki köylerde enkaz altında kalanlar olduğunu belirterek, “Dördü çocuk olmak üzere 9 vatandaşımızı kaybettik. Hayatını kaybedenler Özpınar ve Güvendik köylerinden. Allah rahmet eylesin” dedi.

İran'ın Hoy kentiyle ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan aldıkları bilgileri de paylaşan Bakan Soylu, “Herhangi bir uluslararası yardım talebi İran tarafından yapılmış değil. Onun için oradaki depremin hasarlarını da buradan takip ettiğimizi kamuoyuna iletmek isterim” ifadelerini kullandı.

37 YARALIDAN 9'UNUN DURUMU KRİTİK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “37 vatandaşımız yaralandı, 9'unun durumu kritik, diğerlerinin hayati tehlikesi bulunmuyor” açıklamasını yaptı.

KÖY OKULLARINDA HASAR VAR
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Başkale, Saray, Gürpınar ilçelerindeki birkaç köy okulunda ufak çaplı hasar meydana geldi” dedi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, saat 12.30 itibariyle “Enkaz altında kalan kimse yok” açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU: DUALARIMIZ CAN KAYBININ ARTMAMASI İÇİN
Deprem sonrası bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: İran merkezli deprem sonucu Van’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyor, komşumuz İran'a ve bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız can kaybının artmaması için...

van-deprem-resim-012.jpg

80 HANENİN YARISI YIKILDI
Gelenler köyü sakinlerinden Ferhat Tulan, “Köyümüzde 80 hane var. Yaklaşık 40-45 evin yıkıldığını gördük. Yaklaşık 1000 nüfusumuz var. Ayrıca enkaz altında kalan çok sayıda hayvanımız da bulunuyor. Şimdilik ölen olmadığını öğrendik” dedi.

van-afad-deprem-resim-012.jpg

AFAD'DAN AÇIKLAMA
Deprem sonrası AFAD’dan yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızın dikkatine; afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır” denildi. Ekiplerin bölgeye sevk edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Van il AFAD lojistik depodan ilk etapta 144 adet aile tipi çadır olay bölgesine gönderilmiştir. Türk Kızılay ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın dikkatine; afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler