IŞİD, Kobane'de yenilgiyi kabul etti

IŞİD, Kobane'de yenilgiyi kabul etti

Suriye’nin Kobane kentine 16 Eylül’den bu yana saldıran IŞİD yenilgiyi kabul etti.

Yayınladıkları videoda koalisyon uçaklarının ağır bombardımanına atıf yapan bir militan, “Her şeyi yok ettiler. O yüzden geri çekilmek zorunda kaldık” dedi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Kobane’deki Kürt güçleri, “kenti IŞİD militanlarından temizlediklerini” açıklamıştı. Önceki gün yayınlanan bir videoda ise IŞİD militanları, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları nedeniyle kentten geri çekilmek zorunda kaldıklarını söyleyerek, “Savaş uçakları bizi gece-gündüz bombalıyorlardı. Her şeyi yok ettiler” dedi.

Amerikan haber ajansı AP, Kobane’yi ele geçirememenin IŞİD için ağır bir darbe olduğunu belirtti. Video kaydında kuzey Afrika aksanıyla Arapça konuşan bir militan Kobane yerine Ayn el İslam adını kullanarak, “Bir süre önce bombardıman ve bazı kardeşlerimizin ölümünden ötürü Ayn el İslam’dan biraz çekildik. İslam Devleti (IŞİD) kalacak. Bunu Obama’ya söyleyin” dedi. Bir başka IŞİD militanı ise, “Savaş uçakları bina bırakmadı. Her şeyi yok ettiler. O yüzden geri çekilmek zorunda kaldık. Savaş uçakları gece-gündüz bombalıyordu. Her şeyi bombaladılar. Motosikletleri bile” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler