IŞİD, Suriye'de sivilleri hedef aldı: En az 148 ölü

IŞİD, Suriye'de sivilleri hedef aldı: En az 148 ölü

Suriye’de rejimin güçlü olduğu sahil kentlerinden Tartus ve Lazkiye'de 7 bombalı saldırı düzenlendi. IŞİD'in üstlendiği saldırılarda çoğu sivil en az 148 kişi öldü.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Lazkiye'ye bağlı Ceble ilçesinde dört patlamanın art arda yaşandığını söyledi. Lazkiye Polis Teşkilatı’ndan bir kaynak, 2’si Ceble otogarını hedef alan patlamalar sonucunda en az 45 kişinin öldüğünü ve bazıları ağır yaralı olmak üzere onlarca kişinin yaralandığını ifade etti. Saldırıların biri, bir canlı bombanın Ceble hastanesinin acil servis girişinde kendini patlatması sonucunda gerçekleşti.

Ceble’nin güneyinde bulunan Tartus kentinde de benzer patlamalar yaşandı. Suriye’nin diğer bölgelerine nazaran daha güvenli ve hayatın daha normal bir akışla devam ettiği kentte 3 bombalı saldırı düzenlendi. Tartus otogarını ve otogara yakın bir yerleşim birimini hedef alan saldırılarda en az 33 kişi öldü. Tartus'taki üç patlamadan biri, bir canlı bombanın kendini patlatması sonucunda gerçekleşti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre ise iki kentteki saldırılarda ölenlerin sayısı en az 148 iken, 200 kişi de yaralandı.

Her iki kentteki saldırıları IŞİD üstlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler