İşin ASALAsı Chicago

İşin ASALA'sı Chicago

Tuncay Güney, dışişleri şehitlerinin katillerini açıkladı: Chicago'daki küresel şebeke 80 darbesinden sonra harekete geçti. Çetenin tetikçisi olan ASALA, Ankara'dan aldığı emirle kirli çarka karşı çıkan Türk diplomatları öldürdü.

Dünyanın en karanlık terör örgütlerinden biriydi... 1973 ve 1995 yılları arasında, sayısız eyleme imza atmıştı. Adı ASALA olan o örgüt, 41 Türk diplomatın da katili olarak "tarihe" geçmişti. Ancak Ergenekon'un karakutusu olarak bilinen Tuncay Güney, ASALA'yla ilgili ezberleri bozdu. ASALA'nın Türkiye'deki karanlık güçler tarafından kullanıldığını belirten Güney, bu kez de "derin şebekeye" dikkat çekti. İşte Güney'den çok çarpıcı tespitler:

ASALA'ya öldürtülen Türk diplomatlar neden hedef seçildi?
PKK'ya yol açılabilmesi için diplomatlar gözden çıkarıldı. Bu dönem ASALA bitirilmiş gibi gösterildi. Ancak bugün ASALA aktif siyasette, diğer Ermeni lobileri içerisinde faaliyet yürütüyor.

Diplomatlarımız kim vurduya gitti.Devlet neden bu işin peşine düşmedi?
Elçilerin görev yaptıkları ülkelerin raporlarına bakıldığında delillerin karartıldığını göreceksiniz. Ankara'ya yollanan bir yer tespiti raporu dahi gün yüzüne çıkmamıştır.

Diplomatlarımızın suçu neydi?
Diplomatların hepsi özel seçilmişti. Öldürülen diplomatlar, o dönem kurulan kirli işlere karşı çıktı. Askeri darbeden 1 yıl önce, küresel sebeke planları devreye sokulmuştu. Bu diplomatlar dış misyon şefliklerinde istenilen talepleri uygulamayacaklarını belirtmişlerdi. Açıkça tavır alan misyon şefleri, Susurluk çetesi elemanları tarafından suikatlere uğradı.

Bu katliam şebekeye ne sağladı?
Derin devletin önündeki engel olarak görünen bu diplomatların ortadan kaldırılmasından sonra ASALA ve Susurluk ekibine lojistik destek sağlandı. Bölgede ABD, İran, İsrail, Türkiye, Pakistan bağlantılı uluslararası şebeke kuruldu. Yeni 50 yıllık plan devreye girdi.

Neydi bu büyük plan?
"Devlet destekli taşeron örgütler kur, kullan, imha et" politikası devreye sokuldu. Uyuşturucu trafiğinden, kara para-devlet mafyası oluşumuna kadar birçok bölgesel plan işleme konuldu. Global uyuşturucu kaçakçılığı bağlantıları da oluşturuldu. Özel bankaların paraları "çamaşır makinesi ile" aklaması, istihbaratların rolü, terörün ve ortaklarının para paylaşımına kadar hepsi 'Çağdaşlaşan Türkiye' sloganı ile yürütüldü. Kirli işler hanedanının kirli paraları çağ atlattı.

Oyunların perde arkası nasıl çözülür?
Türkiyenin darbeler sonrası yakın tarihini diplomatlarımızın öldürülmesi ile başlayan süreci irdeleyerek çözebiliriz. ASALA adı altında tetikçilere öldürtülen bu Türk Dışişleri misyon şeflerinin asıl kilit görevleri neydi? Bunlar hiçbir zaman açıklığa kavuşmadı.

O zaman küresel çete hala bölgemizde!
1980 dönemi öyle bir köprü kuruldu ki; silah tüccarları, para transferleri, istihbarat teşkilatları, kukla iktidarlar ve işbirlikleri bugünlere kadar uzanıyor. Merkezi ABD'nin Chicago kentinde olan bu çete, Irak (Bağdat), İran (Tahran), Hindistan (Bombay), Ürdün, Lübnan (Beyrut), Tel Aviv ve Ukrayna'ya kadar uzanıyor.

Hükümetlerden habersiz nasıl yönetiyorlar bu örgütü?
Bu ülkelerin hepsinde merkezi hükümetten izinsiz, gizli ofisleri bulunmaktadır. Ankara Kızılay'da da küçük ofis var. Büyük ofis Balgat'a taşındı.

Bu anlamda ASALA'dan hemen sonra PKK'nın devreye sokulmasını nasıl yorumlamak lazım?
Global Chicago şebekesinin emri ile PKK'nın doğuşu için öldürülen Türk diplomatlar sürecinden itibaren PKK'nın gelişimine bakmak lazım. Resmi olarak PKK'nın kuruluş tarihi 27 Kasım 1978. 15 Ağustos 1984'e kadar PKK hiçbir eylem yapmadı. Bu süreçte ulusal istihbarat şirketleri ile temas ve çalışma faaliyetlerini geliştiriyordu. Bugün PKK'nın üslendiği ülkeler, küresel Chicago çetesinin ofislerinin bulunduğu ülkelerdir.

1980 askeri darbesini bu sürecin neresine monte etmek gerekiyor?
12 Eylül öncesi bombalar ve tabancalar ülkeye Bulgaristan'dan sokuluyordu. Kaçak Bulgar kapısı bıçak gibi kesildi. Yeni kurulan küresel çete ofisleri devreye girdi. Türkiye Amerikan veya NATO depolarından sözde çalınan silah ve patlayıcılar ile tanıştı

Yani müttefiklerimizin depolarından çıkarılan silahlar bize mi yöneldi?
Türkiye'deki faili meçhul cinayetlerde kullanılan bütün patlayıcı maddelerin Batı ülkeleri veya Amerikalılar'ın kullandığı malzemeler olduğu tespit edildi. Bir anda terör örgütleri patlayıcı madde kulanımında sınıf atladı. Gazeteci ve aydın cinayetleri dışında suikastlar iş dünyasına da uzandı.

BAĞDAT'IN İŞGALİNDE '1 NUMARA'NIN ROLÜ
Bu işlerin başında kamuoyunun yakından tanıdığı kimseler var mı? Söz konusu o isimler nerede görev yapıyor?

Bir örnek vereyim. 1 Mart tezkeresi Meclis'ten geçmeyince devreye '1 Numara' girdi. Kısaca özetlersem, '1 Numara', Irak menşeli Kesnizani tarikatı ile gizli görüşmelere başladı. Bu gizli görüşmeler neticesi Amerikan askerlerinin Bağdat'ı kolayca ele geçirmesi sağlandı. Çünkü tarikat, Barzani ailesinden Talabani'nin partisine ve hatta Saddam'ın sarayına kadar uzanan bir güce hakim. Birçok Iraklı general, Türkmen, Arap bu tarikatin gizli müridi. Tarikatin şeyhlerinin birçoğu dönme. Sözde İslam sufizmi ile yoğrulmuş kişiler. Kesnizani tarikatının Mersin'de de şirketleri bulunuyor. Ve ithalat-ihracat yapıyorlar.

Haberin devam: http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/01/26/isin_asalasi_chicago?paging=3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler