İŞKUR Çankırı - TYP listesi açıklandı! İddialar vahim!

İŞKUR Çankırı - TYP listesi açıklandı! İddialar vahim!

İŞKUR Çankırı İl Müdürlüğü, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında güvenlik görevlisi olarak çalışacak 65 kişilik TYP listesini bugün açıkladı. Listenin açıklanması ile birlikte tartışmalar da başladı.

İŞKUR Çankırı İl Müdürlüğü'nün açıkladığı 65 kişilik listede çok sayıda ismin halen görevde-çalışan 'memur' eşi olduğu iddia edildi. Listede yer alan çok sayıda ismin de 'hane geliri 3 bin 31 liradan fazla olduğu yönünde.

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız İŞKUR Çankırı İl Müdürü Alim Çaycı "Kurum olarak ne zaman liste açıklasak sözünü ettiğiniz benzer iddialar tarafımıza ulaşıyor. Bizim kurum olarak TYP müracaatlarında 'hane geliri'ni karşımıza döken bir program yok. O yüzden tarafımıza gelen benzer ihbarları mercek altına alarak inceliyor ve belirtilen şartları taşımayan ancak Kurum'dan maaş almış kişilere yapılan ödemeleri icra yoluyla geri tahsil ediyoruz" dedi.

İl Müdürü Çaycı sözlerini şöyle tamamladı: "Açıkladığımız listede yer alan isimlerle mesai başlamadan bir gün önce yapacağımız toplantıda da bu konuyu gündeme getiriyor ve adayları uyarıyoruz. Kurumumuza eksik ya da yanlış beyan verenler yapılan inceleme sonrasında gerekli şartları taşımıyorlar ise, kendilerine yapılan ödemenin geriye tahsili için işlem başlatılıyor. TYP müracaatı yaparak gerçekten ihtiyaç sahibi oldukları halde kendilerinin yerine yasada belirtilen gelir düzeyinin üzerinde kazanç sağladığı halde bu listelere girmiş isimleri Kurumumuza bildirdikleri takdirde yasal takip başlatıyoruz. Bunun bilinmesinde fayda var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler