İslamcı grup da Taksimde

İslamcı grup da Taksim'de

Grubun taşıdığı "İnşallah sosyalizm gelecek" pankartı dikkat çekti.

“Anti Kapitalist Müslüman Gençler”, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında Fatih Camii’nde bir araya geldi.

Aralarında hareketin sözcüsü İhsan Eliaçık ve Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu’nun da bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, iş kazalarında hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
“Kapitalizmle Mücadele Korteji” adlı kortej oluşturan grup, daha sonra Taksim’e doğru yürüşe geçti.
 
"Mülk Allah'ındır" pankartı açan grup, “Mal da yalan mülkte yalan”, “Asgari ücretle işçi çalıştıranın vay haline”, “Başörtüsüne şartsız özgürlük”, “Dünya malı dünyada kalır”, "Muhammed'den Musa'ya önderlere bin selam" ve "İnsan için emeğinden başkası yoktur" dövizleri taşıdı.
 
Gösteriye katılanlardan biri, “Emekçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek, AVM ve şantiyelerde ölen kimsesiz işçilerin yanında olduğumuzu göstermek istedik. Onurlu bir mücadele içinde olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu ilk oluyor, devamı gelecek” dedi.
 
Kutlamalara katılan diğer bir katılımcı “Çağrımızın burada kalmamasını, mevcut iktidarın olumlu adımlar atmasını istiyoruz. Asgari ücrette yapılandırma istiyoruz” diye konuştu.
 
islamci-grup-taksim-sozcu-resim-051.jpg
 
Bir başka katılımcı “Grup için tam olarak İslamcı devrimci diyemeyiz. İslam’la kısıtlamamalıyız” dedi.
 
Bu 1 Mayıs'ın kendileri için çok farklı olduğunu söyleyen katılımcılardan bir diğeri ise "Bu yıl hep birlikte katılma kararı aldık. Tepki değil, daha çok destek gördük" diye konuştu.
 
Kaynak: gazeteport.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler