İsmailağa Cemaati, 9 gün sonra suskunluğunu bozdu

İsmailağa Cemaati, 9 gün sonra suskunluğunu bozdu

İsmailağa Cemaati gündemdeki iddiaları yalanlamadı: "İspatlanması durumunda, tüyleri ürperten bu zulmü işleyen kim olursa olsun reddediyor ve telin ediyoruz"

İSMAİLAĞA Cemaati’ne Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi 6 yaşındayken "dini nikah" ile evlendirmesiyle ilgili açılan davanın dosyasına giren ses kayıtları kan dondurdu. Konuşmalarda, H.K.G, "Bir kaç isteyen daha vardı beni değil mi?" diye soruyor.

Kadir İstekli bu soruya "Tabi tabi ya. Seni çok isteyen vardı. H.K., demek bir çekiciliğin var işte" diye yanıt veriyor.

Savcılık, 4 saat 42 dakikalık ses kaydını bilirkişiye deşifre ettirdi. Söz konusu kayıtların deşifresi kamuoyunda bomba etkisi yarattı. Cemaate yakın isimler fikirlerinde dönüş yaşayarak Gümüşel’in yargılanması gerektiğini söyledi. Meclis Genel Kurulu’nda çok sert tartışmalar yaşandı.

Bugün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla birlikte Adalet Bakanlığı’na bir yürüyüş gerçekleştirerek bu konu karşısında pasif kalan Bakanlığı eleştirdi.

Yaşanan gelişmeler ışığında ayağa kalkan kamuoyunun tepkisine dayanamayan İsmailağa Cemaati ise 9 gün sonra açıklama yapmak zorunda kaldı.

İsmailağa cemaati adına avukat Esat Gökdemir, 6 yaşındaki kız çocuğunun tecavüz davası hakkında açıklama yaptı. Avukat Gökdemir, "Bir kişinin yanlışı ile bir cemiyetin tamamını suçlamak doğru değildir, bu tür ahlaksızlıkların görmezden gelinmesi asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Gökdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İsmailağa camiamız adına bir takım iddialarla ilgili açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. Her şeyden önce belirtmemiz gerekir ki, 6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesi dini açıdan doğru olmadığı gibi vicdanların da kesinlikle kabul etmeyeceği bir durumdur. Konuyla ilgili şu birkaç hususu dikkatlerinize arz etmek isteriz. Malum olduğu üzere bir cemiyete bağlı olduğu iddiasında olan kimse veya kimselerin yanlışı ile o cemiyetin tamamını suçlamak mümkün değildir. Aksi takdirde yeryüzünde hiçbir temiz yapı olmadığı sonucuna varmak zorunda kalırız. Bu itibarla bir takım münferit iddiaları camiamızla irtibatlandırmaya çalışanların art niyetli ve maksatlı oldukları açıktır. Bu husus İsmailağa'ya mensubiyet iddiasında olan bir kimsenin bu camianın en temel esasları arasında yer alan resmi nikah olmadan dini nikah yapılmaz distruna muhalefeti ise bizlerle asla ilişkilendirilemez. Bu usulümüzü de hocasından talebesine, gencinden yaşlısına camiamızı tanıyan herkes bilmektedir.

Yıllardır hizmet etmekte olan camiamızın daha önce hiçbir şekilde böyle bir iddiaya da konu olmaması da bunun ispatıdır. Buna rağmen cemaatimizin böyle bir iddiayla ilişkilendirilmeye çalışılması art niyetli ve maksatlıdır. Bununla birlikte iddiaların ispatlanması durumunda tüyleri ürperten bu zulmü işleyen kim olursa olsun, her bir Müslüman ve vicdan sahibi gibi reddediyor ve telin ediyoruz. Bu tür ahlaksızlıkların meşrebi, cemaati, ideolojisi olmadığı gibi bunların görmezden gelinmesi de asla kabul edilemez. Milletimiz tarafından bilinen İsmailağa camiamızın bu çizgisine rağmen bazı art niyetli çevreler bu iddiayı özelde camiamıza genelde İslam'a ve Müslümanlara mâl etmeye çalışmaktadırlar. Bu vahim iddiaları hakaret ve iftiraları için fırsat görerek, halkımızı tahrik etmeye çalışan bu maksatlı yapılar, yaptıklarının hesabını hukuk karşısında vereceklerdir.

Başta çocuk istismarı olmak üzere, fıtrat, ahlak ve vicdan dışı her türlü düşünce ve eğilimlerle en kararlı şekilde mücadeleden yana olduğumuzu kesin olarak ifade etmek isteriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler