Isparta'da hamile eşini öldüren sanık için 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis talebi

Isparta'da hamile eşini öldüren sanık için 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis talebi

Isparta’da 7 aylık hamile eşini öldüren sanık ikinci kez hakim karşısına çıktı. Anne Elvan A. duruşmadaki ifadesinde “Benim kızım öleceğini biliyordu” dedi.

ISPARTA'da Merkez'e bağlı Yazısöğüt köyü yakınlarında Raziye Karabuğa, dini nikahlı eşi Şehmuz Gezen ile otomobille gezmeye çıktı. Bu sırada çift arasında tartışma çıktı. Tartışma sonucunda Şehmuz Gezen, 24 yaşındaki Raziye Karabuğa’yı yanındaki tüfekle 2 el ateş ederek baş ve göğüs bölgesinden vurdu.

Şehmuz Gezen, ağır yaralanan Raziye Karabuğa’yı Isparta Şehir Hastanesi’ne bırakarak, olay yerinden kaçtı.

ANNE VE BEBEK KURTARILAMADI

Raziye Karabuğa ve karnındaki bebek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, polis tarafından yakalanan Şehmuz Gezen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ"

Şehmuz Gezen, hakkında hazırlanan iddianamede ’Gebe olduğu bilinen kadını öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Duruşma ikinci kez Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanık Şehmuz Gezen, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEBGİS) ile katılırken, taraf avukatları ve ailelerde hazır bulundu.

"KIZIMIN ÖLDÜĞÜNÜ HASTANEDEKİ POLİSLERDEN ÖĞRENDİM"

Bir önceki duruşmada sanık Şehmuz Gezen’nin, "Bana bunları yaptıran kaynanam." ifadeleri üzerine bu duruşmada anne Elvan Aydın da dinledi. Mahkeme başkanının olayı sorduğu anne Elvan Aydın "Olayı bilmiyorum. Gece telefon geldi. Babasını aradım, bağırdı bir şeyler söyledi. Yine telefon geldi, ’kızınız ölmüş’ dediler inanmadım. Hastaneye gittim kızımın öldüğünü hastanedeki polislerden öğrendim." dedi.

"BENİM KIZIM ÖLECEĞİNİ BİLİYORDU"

Anne Elvan Aydın "Benim kızım öleceğini biliyordu" ifadeleri üzerine mahkeme başkanı anneye "Nereden biliyorsunuz?" diye sordu. Anne Elvan Aydın "Benim kimlik numaram üzerinden Şarkikaraağaç Diş Hastanesi’ne ve cildiye bölümüne randevu almış. Sanıktan şikayetçiyim." dedi.

Kızına iftira atmasının söz konusu olmadığını anlatan anne Elvan Aydın "Bir anne kendi öz evladına iftira atabilir mi? Kızımın hamile olduğunu Mehmet Gezen’den öğrendim. 8 aydır ne kızımı ne de Şehmuz Gezen'i görmüyorum. Olay günü de Şehmuz’la görüşmedim." dedi.

"YALAN SÖYLÜYOR"

Duruşmada sanık Şehmuz Gezen ise "Kayınvalidem Elvan Aydın kızıyla arası iyi değildi. Doğruları konuşsun. Elini vicdanına koysun yalan söylüyor, onun da çocukları var. Olay günü beni çağıran kayınvalidem, hamile eşimin karnındaki çocuğun benden olmadığını söyledi." dedi.

Mahkemeye heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler