İstanbul Esenler'den Çankırılı bağımsız aday

İstanbul Esenler'den Çankırılı bağımsız aday

Mart ayında yapılacak olan seçimlerde Esenler Belediye Başkanlığına bağımsız aday olarak başvuru yapan ESDEF kurucu Başkanı Mustafa Kaplan, adaylık açıklamasını basın önünde yaptı.

İstanbul - Esenler'den bağımsız belediye başkan adaylığını açıklayan Orta - Dodurga köyü nüfusuna kayıtlı Mustafa Kaplan Esenler Dernekler Federasyonu'nda yaptığı çalışmalarını sine-vizyon gösterisiyle anlattı.

Kaplan, "Halka ve Hakk’a bağımlıyım, siyasi partilere eşit mesafede, partiler üstü, tarafsız halkın adayıyım. Sizlerden başka kimselere bir bağlılığım yok. Artık Esenler’de farklı bir süreci başlatmış bulunuyoruz, artık söz sırası sizde. Bu büyük yürüyüşe herkes hazır olsun. Uzun bir süreden beri halkımızla ve değişik kesimlerle istişareler yaptık ve bu kesimlerin kararları, görüşleri doğrultusunda bu yola çıkma kararını verdik. Seçimlere 3 aya yakın bir zaman kaldı ve inanıyorum ki verdiğimiz bu önemli kararla Esenlerin ve Esenler halkının makus tarihi değişecektir. Bu seçimle mağdur ve mazlumlar kazanacak." dedi.

“ESENLER'İ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ" 
Bağımsız belediye başkan adayı ve ESDEF kurucu Başkanı Mustafa Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu meydanlarda söyleyecek sözlerimiz elbette olacak. Bizler bu kararlığımızı bir çekirdek kadro ile aldık ama burada görüyorum bizler çok kalabalığız. Bu coşku ve bu kader hepimizin. Biz problemlerimizi biliyoruz ve çözümleri de biliyoruz, bize dışarıdan birilerinin dayatılması sorunlarımızı çözmez. Bu sokaklarda bizler yaşıyoruz, bizler iş yapıyoruz, bizler üretiyoruz, o zaman bu ilçeyi bizler yönetmeliyiz, birlikte yönetmeliyiz. Arkadaşlar bu secimler belediye başkanlığı yani yerel parlamenter seçimleridir, milletvekili seçimleri değildir. Biz istiyoruz belediye başkanı halkın çıkarları şehrin menfaatleri için çalışsın. Belediye başkanı tarafsız, adil ve birleştirici olsun. Biz bu anlayıştayız ve bu süreci ve Esenleri birlikte yöneteceğiz.

“ESENLER'DE FARKLI BİR SAYFA AÇMAK İÇİN ADAY OLDUM"
Bizler hep birlikte farklı bir anlayışı ve farklı bir sistemi ortaya koymalıyız. Bakınız seçtiğimiz insanlar bizden birisi olsun, içimizden birisi olsun istiyoruz, bir başkasını seçmek gibi bir mecburiyetimiz yok. Bizler sistemin dışında olanlarız onun için farklı bir anlayışta olmalıyız. Bizler bu makus tarihi değiştirmek için bu yola çıktık, bu yol farklı bir yoldur. Bizler değişim diyoruz ve değiştireceğiz. Bizler yapılan yanlışlıklardan ve haksızlıklardan ortak nasiplenenleriz. Yanlışlık mı evet, ben de yanlışları gördüm ve o yanlışlardan nasibimi alanlardanım.

Bizlerin birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bunun için köklü bir değişim yapmamız lazım. Belediye başkanları seçildiklerinin hemen sonrası rozetlerini çıkardıklarını ve halkı eşit bir şekilde kucakladıklarını söylerler, evet bizleri hep kucaklarlar ama kutuplaştırmayı hiç bırakmazlar. Biz Esenler’de farklı bir sayfa açmak için adaylaştık, sizlere güvenerek, sizlerle birlikte yönetmek için ben varım diyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. İyi ki varsınız, iyi ki sivil toplum örgütleri var gelin hep birlikte bir ilk olacak olan sosyal belediyeciliği buradan başlatalım.”

ahmet-kaplan-resim-01.jpg

mustafa-kaplan-el-ilani-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler