İstanbul merkezli 8 ilde sahte belge operasyonu

İstanbul merkezli 8 ilde sahte belge operasyonu

Nüfus müdürlüğü çalışanlarıyla işbirliği yaparak aranan kişilere sahte kimlik, ehliyetsizlere sürücü belgesi ve yabancılara ikamet izni düzenleyen suç örgütüne yönelik operasyon başlatıldı.

NÜFUS Müdürlüklerinde görevli memurlar ile işbirliği yapan şüphelilerin aranan kişilere kimlik belgesi, ehliyeti iptal edilen ya da hiç sürücü belgesi almamış olan kişilere sürücü belgesi, yabancılara ise sahte ikamet izin belgesi temin ettikleri belirlenen bir örgüt olduğu belirlendi.

Örgütün, yurtdışında yaşayan ancak Türkiye’de üzerine kayıtlı taşınır/taşınmaz bulunan kişilerin bilgilerini kullanarak sahte kimlik kartlarını yaptıkları ve akabinde bunları kullanarak Tapu Müdürlükleri'nde satış yapmaya teşebbüs ettikleri ve örgütün bu şekilde haksız kazanç elde ettiği de tespit edildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 31 şüpheliye ait İstanbul, Antalya, İzmir, Düzce, Bursa, Şanlıurfa, Çanakkale ve Edirne illerinde bulunan adreslerde eş zamanlı arama, el koyma ve gözaltına alma talimatı verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.