İstanbul Valiliği’nden lodos açıklaması: 4 kişi öldü, 19 kişi yaralandı

İstanbul Valiliği, lodos nedeniyle 4 kişinin öldüğünü 3'ü ağır 19 kişinin de yaralandığını açıkladı. İBB ise 33 çatının uçtuğunu, 192 ağacın devrildiğini, 232 tehlike arz eden parçanın düştüğünü duyurdu.

İstanbul Valliği, kentte etkili olan lodosla ilgili açıklama yaptı. 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul’da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklanan olumsuz hava koşulları nedeniyle AFAD verilerine göre 1’i yabancı uyruklu, 3’ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3’ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz.

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan tüm çağrılara ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmekte ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir."

KAFASINA SAÇ PARÇALARI DÜŞEN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Esenyurt 3128 sokak Akçaburgaz Mahallesi'nde bulunan bir fabrikanın çatı katından saç parçaları uçtu. Paçalar ilk önce karşı da bulunan başka bir fabrikaya çarpıp yere düştü. O sırada aracından malzemem indiren Alladdin Çavdar'ın aracına ve kendisine çarptı.

Aracından saçılan camlarında çarptığı kişi yere düştü. Ağır yaralanan kişi uzun süre yerden kalmadı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı adamın hayatını kaybettiği belirlendi.

KOPAN KALAS PARÇASININ BAŞINA İSABET ETMESİYLE ÖLDÜ

Sultangazi’de oturduğu binanın çatısını oğluyla birlikte onarırken, lodosun etkisiyle karşı binadan kopan kalas parçasının başına isabet ettiği kadın hayatını kaybetti.

Olay, saat 14. 00 sıralarında Malkoçoğlu Mahallesi 308 Sokak’ta meydana geldi. 72 yaşındaki Huriye Pulur, oğluyla birlikte kuvvetli lodos nedeniyle oturduğu binanın çatısını onarmak için en üst kata çıktı. Bu sırada karşı binadan kopan kalas parçası Huriye Pulur’un başına isabet etti.

Kadın kanlar içerisinde yere yığıldı. Bildirilmesi üzerine sevk edilen sağlık ekipleri ilk müdahalelerinin ardından Huriye Pulur’u ambulansla hastaneye kaldırdı. Pulur burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

“BİR BAKTIM ANNEM YERDE KANLAR İÇİNDE YATIYOR” 

Huriye Pulur’un kızı Nebahat Gürün, şöyle konuştu:

"Annem, bugün ağabeyimle ‘rüzgâr var çatının açık kalan yeri kapatalım’ demiş. Ağabeyim de ‘tamam ben yaparım sen gelme’ demiş. Ancak annem ağabeyimin peşinden çıkıyor. Tam o esnada karşı binadan rüzgarın etkisiyle kalas parçası annemin başına isabet ediyor. Ses oldu ben de sese çıktım. Bir baktım annem yerde yatıyor, kanlar içinde. Ambulansı aradık, ancak ambulans yok. Bayağı bir ambulans bekledik. Yeğenlerim sağlıkçı olduğu için o sırada anneme kalp masajı yaptılar. Ambulans zamanında gelseydi annem belki de kurtulacaktı. Annem dün akşam torunlarını parka götürdü oynattı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler