İstanbulda banka soygunu!

İstanbul'da banka soygunu!

Esenler'de bir banka şubesi kimliği belirsiz bir kişi tarafından soyuldu

İstanbul Esenyurt'ta bir banka şubesine gelen silahlı soyugncu, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 120 bin lira ile kayıplara karıştı. Soyguncunun bir taksi ile uzaklaşmasının ardından polis helikopterli takibe başlarken, 50 dakika sonra İkitelli'de bulunan PTT şubesi kurusıkı tabancalı bir kişi tarafından soyuldu. Şubeden 15 bin lira gasp edildi. Banka şubesini soyan kişinin, geçen sene soygun girişiminde bulunan ancak görevlilerin müdahalesiyle kaçan kişi olduğu öğrenildi.

İlk soygun saat 16:00'da Esenyurt D-100 Karayolu üzerinde bulunan Fortis Bank şubesinde meydana geldi. Silahıyla bankaya giren soyguncu, önce güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip silahını aldı. Daha sonra bankadakileri de etkisiz hale getiren soyguncu, bankadaki yaklaşık 120 bin lirayı alarak dışarı çıktı. Koşarak bankadan uzaklaşan soyguncu daha sonra bir taksi ile olay yerinden uzaklaştı. Soygun sonrası bankaya gelen polisler, güvenlik şeridi çekerek incelemelerde bulundu. Olay sonrası helikopter destekli geniş çaplı bir operasyon başlatan güvenlik güçleri her yerde soyguncuyu arıyor.

PTT DE SOYULDU
İkinci soygun ise polis helikopteri arama çalışmalarını sürdürürken, ilk olaydan yaklaşık 50 dakika sonra ikitelli Atatürk Mahallesi 10. Sokak üzerinde bulunan PTT şubesinde meydana geldi, Şubeye giren kar maskesi takmış kurusıkı tabancalı iki soyguncu, veznedeki görevliyi etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 15 bin TL'yi alarak kayıplara karıştı. Polis, iki olayın birbiriyle bağlantısı olabileceği üzerinde duruyor.

Polis soyguncuların taksi ile kaçtığı ihbarı üzerine hareke geçti. Soyguncuların taksiyi gasp ettiğini düşünen polis, taksi şoförünün gasp ihbarında bulunmadığına dikkat çekerek soyguncuların sürücü ile işbirliği yaptığı ihtimali üzerinde duruyor. (Kaynak: haberturk.com)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler