İstanbulda borsa operasyonu

İstanbul'da borsa operasyonu

İstanbul'da manipülasyon iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı..

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaptığı iddia edilen 30 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen gruba yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin burada sağlık kontrolünden geçeceği tahmin ediliyor.

İlerleyen saatlerde gözaltı sayısının artması bekleniyor. Polisin bazı işadamlarını da 'şüpheli' oldukları gerekçesiyle aradıkları ifade ediliyor.

Sermaye Piyasası Kurulu yetkilileri operasyonu savcılığın yürüttüğünü kendilerinin ise sadece teknik destek sağladığını belirtti.

ESKİ MİLLİ KALECİ ENGİN DE EMNİYET'TE
Gözaltına alınanlar arasında daha önce de kamuoyunda Keriz Silkeleme olarak bilinen borsa operasyonu nedeniyle tutuklanıp ağır cezada yargılanmış eski futbolcu Mecnur Çolak ve eski milli kaleci Engin İpekoğlu'nun da ismi geçti. Buna karşılık İpekoğlu, sağlık kontrolüne getirilirken sorulan soruya "Gözaltına alınmadım. İfade vermek için geldim" yanıtını verdi.

TABAN OLAN HİSSELER İŞARET Mİ?
Bu arada borsada operasyon haberinin ardından taban olan bazı hisse senetleri, borsa operasyonunun kaynağının bu hisselerde yapılan işlemler olduğu iddialırının ortaya atılmasına neden oldu.

kaynak: haberturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler