İstanbul’da da ‘Zeytin Dalı’ operasyonu

İstanbul’da da ‘Zeytin Dalı’ operasyonu

Türkiye'nin güvenliği için başlatılan Zeytin Dalı operasyonu hakkında algı operasyonu yapmaya çalışanlar için harekete geçildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin bölgesinin PKK-PYD ve IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla başlattığı “Zeytin Dalı” harekatının başladığı tarihten itibaren twitter üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen 57 şüpheli hakkında,  “Kamu Görevlisine Hakaret”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik”, “Cumhurbaşkanına Hakaret”, “Türk Milletini, T. C. Devletini ve Devletin Askeri Teşkilatını Alenen Aşağılama” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapma” suçları olmak üzere, 5 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Türkiye sınırları ve bölgede güvenliği sağlamak amacıyla PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerince “Zeytin Dalı” adlı harekatın başlatıldığı 20 Ocak 2018 tarihinden itibaren Twitter adlı sosyal paylaşım sitesinde 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 125/3-a, 216/1, 299 ve 301. maddeleri ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesinde tanımlanan Kamu Görevlisine Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik, Cumhurbaşkanına Hakaret, Türk Milletini, T. C. Devletini ve Devletin Askeri Teşkilatını Alenen Aşağılama ve Terör Örgütü Propagandası Yapma suçlarının unsurlarını oluşturan  yazılar yayınladıkları belirlenen toplam 57 ayrı kişi hakkında 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca yasal gereği yapılmak üzere re'sen soruşturma başlatılmış olup, suç teşkil eden benzeri eylemlere ilişkin araştırmalar da devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

DİYARBAKIR'DA SOSYAL MEDYADA
'TERÖR PROPAGANDASI'NA 30 GÖZALTI

Öte yandan Diyarbakır'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Afrin kentine yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı' ile ilgili sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri ve silahlı terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ propagandası yaptıkları iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK'nın 20 Ocak Cumartesi günü başlattığı, 'Zeytin Dalı Harekâtı' ile ilgili sosyal medya hesapları üzerinden halkı kin ve düşmanlığa tahrik edenler, silahlı terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ ile ilgili propaganda yapıp, provakatif eylem çağrısında bulunanlar hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, İl Emniyeti İstihbarat, Terörle Mücadele ve Bilişim Suçları Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada yapılan paylaşımları incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde, şüpheliler tespit edilerek, Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince haklarında yasal işlem başlatıldı, 30 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisin, sosyal medyada benzer paylaşımlarda bulunanlarla ilgili çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler