İstanbulda deprem!

İstanbul'da deprem!

İstanbul sallandı...

Büyükçekmece’de 3,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasthanesi’nden yapılan açıklamada saat 11.17’de meydana gelen depremin merkez üssünün Büyükçekmece olduğu belirtildi.
 
Sarsıntı kısa sürmesine rağmen İstanbul ve çevresinde kuvvetli hissedildi.
 
İSTANBUL DEPREMİNİ
5 GÜN ÖNCEDEN BİLDİLER
 
Doğa Hareketleri Araştırma Derneği, Marmara ve Ege'de kurulan 18 ayrı izleme istasyonu sayesinde bugün 11.17'de İstanbul Büyükçekmece'de yaşanan 3.8 büyüklüğündeki depremi 5 gün önce tespit etti.
 
Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Agalday, tahminlerini iç yazışmalarında ve izleme istasyonu kurdukları yerlerle paylaştıklarını açıkladı. Agalday tahminlerinin doğru olduğunu ispat etmek için deprem olduğu sırada TRT ekibini ofislerinde konuk etti.
 
Agalday, depremin Marmara Bölgesi'nde ve yaklaşık 4 büyüklüğünde olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Agalday, istasyonlar arttıkça tahmin yüzdesinin de artacağını kaydetti.
 
Daha önce de benzer tahminlerde bulunduklarını belirten Agalday şunları söyledi: "2.5 ay önce Manyas'ta 4.4'lük depremden 7 gün önce yine Nilüfer ilçe kriz merkezinde anormallik tespit ettik. Marmara'da 5 civarında olup da önceden görmediğimiz hiç olmadı. Tahmin yüzdemiz yüzde 70'ler civarında. İstanbul Üniversitesi'nden Oğuz Gündoğdu bizimle beraber irtibat halinde. Sistemimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Hiçbir şey bir anda ortaya çıkmıyor. AFAD'a sıradışı verileri söyleyeceğiz. Verilerin o anda değerlendirilmesi gerekiyor. Marmara bölgesinin çevresinde Tekirdağ'da, Marmara Ereğlisi, Gemlik ve Çınarcık'ta ölçüm istasyonlarımız var. Marmara için şu anda büyük bir deprem beklentimiz yok. Verilerde anormal görülen bir durum yok."
 
SON DEPREM ARAŞTIRILSIN
 
İstanbul'daki son depremin araştırılması gerektiğinin altını çizen Agalday, "Marmara'da karada bir deprem oldu. Karada fay hattı yok deniyor, araştırılması lazım" diye konuştu.
 
7'LİK DEPREM BİR AY ÖNCEDEN GÖRÜLÜR
 
Agalday, İstanbul'da olası 7 büyüklüğündeki bir depremin belirtilerinin bir ay önceden başlayacağını ifade etti.
 
TAHMİN KONUSUNDA TÜRKİYE AVANTAJLI
 
Japonya'daki depremlerin çok derin olduğuna dikkat çeken Agalday, "Türkiye ile Japonya'nın deprem yapıları çok farklı. Geçen yıl tsunami yaratan deprem uzakta olmuştu. Bizim depremler sığ depremler. En fazla 20 kilometreye kadar olan depremler. Türkiye tahmin konusunda bu yüzden avantajlı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler