İstanbulda derbi operasyonu

İstanbul'da derbi operasyonu

Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili olaylara karıştığı tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Beşiktaş - Galatasaray maçında çıkan olaylarla ilgili şafak operasyonu yaptı. 
 
Operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Galatasaray maçının son dakikalarında yaşanan olaylar sebebiyle polis ekipleri soruşturma başlatmıştı.
 
Yapılan soruşturmanın ardından görüntüleri izleyen polis ekipleri, tespit edilen kişilere yönelik sabaha karşı operasyon yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Şubesi'nden çıkan çok sayıda sivil araç, belirlenen adreslere gitti. Operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
 
ALEN MARKARYAN DA GÖZALTINDA
Gözaltına alınanlar arasında Beşiktaş tribün liderlerinden Alen Markaryan da var. Polisler, sabah saatlerinde Markanyan'ın Üsküdar'daki evine geldi. Alen Markaryan polisler arasında evden çıkarıldı. Neden gözaltına alındığına yönelik soruya Alen Markaryan, "bilmiyorum" yanıtını verdi. Markaryan, emniyet müdürlüğüne götürüldü.
 
AMİGO SEFA DA GÖZALTINDA
Gözaltına alınan isimler arasında Genç Fenerbahçeliler Grubunun bilinen isimlerinden Sefa Kayra (Amigo Sefa) da bulunuyor.
 
1.5 YILDIR HAZIRLANILIYORDU
Polisin bu operasyon hazırlığına 1.5 yıl önce başladığı belirtildi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray tribünlerine hakim olan taraftar gruplarına yönelik olarak operasyonun 1.5 yıl önce hazırlığı başlatılmıştı.
 
2011-2012 sezonunda Fenerbahçe Galatasaray derbisinden sonra çıkan olaylardan sonra soruşturma düğmesine basıldı. Fiziki ve teknik takip başlatıldı.
 
Derbilerde İstanbul'da çıkan olayların üzerine önce Fenerbahçe sonra Galatasaray sonra da Beşiktaş taraftarları mercek altına alındı.
 
Taraftar grupları teknik takibe alındı elebaşı denilen kişilerin telefonları dinlendi, e-mail trafikleri izlemeye alındı.
 
1.5 yıl sonra maç biletleri ile usulsüzlükler, maçtan sonra stad dışında çıkan olaylarla ilgili olarak deliller toplandı.
 
HEDEFTEKİ TARAFTAR GRUPLARI
Yaklaşık 500 polisin görev aldığı operasyonda hedefte şu taraftar gruplarının olduğu belirtiliyor:
 
Fenerbahçe'de 12 numara.org,
Galatasaray'da ultraaslan,
Beşiktaş'ta Çarşı, Deplasman Kartalları.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler