İstanbul'da uyuşturucu operasyonunda vurulan polis şehit oldu
İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bir eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, polis ekiplerine ateş açıldı. Saldırıda ağır şekilde yaralanan polis Emre Albayrak hastanede hayatını kaybederek şehit oldu.
İSTANBUL Valiliği, Çekmeköy'de bir eve yapılan uyuşturucu operasyonunda polise ateş açıldığını duyurdu. Saldırıda bir polisin ağır şekilde yaralandığı bildirildi.
Polisle çıkan çatışmada saldırgan Ramazan A.'nın (35) öldürüldüğü, Çetin A. (27) ve Cemal A.'nın (58) ise yakalandığı öğrenildi.
SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR
Yapılan araştırmalarda baba Cemal A'nın "kasten yaralama", iki oğlundan biri olan Çetin A'nın ise "tehdit", "hakaret", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", "kasten yaralama", "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak", "görevi yaptırmamak için direnme", "kötü muamele", "çocuğun kaçırılması", "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak" ile "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçlarından 21 suç kaydı olduğu belirlendi.
Çatışmada öldürülen, polise yönelik saldırıyı gerçekleştiren Ramazan A'nın ise "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak", "kasten yaralama", "tehdit", "hakaret", "bilişim yoluyla hırsızlık" ve "kötü muamele" suçlarından 10 suç kaydı bulunduğu tespit edildi.
VALİLİK AÇIKLAMASI
Valilik açıklaması şöyle:
"Pazartesi günü saat 7:30 sıralarında Emniyet ekipleri, Çekmeköy İlçesi Aydınlar mahallesi Adnan Kahveci caddesi üzerinde bulunan bir eve narkotik arama amaçlı baskın düzenlemiştir. Operasyon sırasında evin içinden emniyet ekiplerine ateş açılmıştır.
Açılan ateş sonucu Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurumuz Emre Albayrak yaralanmıştır.
Saldırıda ağır yaralanan polis memurumuz Emre Albayrak, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Polis memurumuzun hastanedeki tedavisi sürmektedir.
Çıkan çatışmada saldırıyı gerçekleştiren R.A.(35) öldürülmüş, Ç.A. ve C.A. sağ olarak ele geçirilmiştir."
VALİLİK: YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

İstanbul Valiliği, ağır şekilde yaralandığı bildirilen polis Emre Albayrak'ın kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu.
ŞEHİT POLİSİN BABA OCAĞI SAMSUN'UN LADİK İLÇESİ
Çekmeköy’deki uyuşturucu operasyonunsa şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Emre Albayrak’ın Samsun'un Ladik ilçesindeki baba evine gelen heyet, haberi anne Neslihan ve babası Ramazan Albayrak’a verdi.
Ev ve sokağa da Türk bayrağı asıldı. Komşu ve akrabalar ise aileye taziyede bulundu.
Şehidin, geçtiğimiz yıl evlendiği ve çocuğunun olmadığı öğrenildi. Şehit Emre Albayrak’ın, 4 Eylül 2011’de Tunceli Merkez Alibaba Mahallesi’ndeki bir halı sahada Asayiş Şube personellerinin maç yaptığı sırada düzenlenen ateş sonucu yaralanan 10 polis memurundan biri olan Şaban Albayrak’ın yeğeni olduğu belirtildi.
Gazi Şaban Albayrak’ın, halen Samsun Emniyet Müdürlüğü Ladik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevini sürdürdüğü öğrenildi.








