İstanbul’daki milyarlık kentsel dönüşüm ihalesi gizli saklı yapıldı

İstanbul’daki milyarlık kentsel dönüşüm ihalesi gizli saklı yapıldı

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi kimselere duyurulmadan özel olarak davet edilen müteahhide verildi. Proje için milletin cebinden 1 milyar 328 milyon TL ödenecek.

AKP iktidarı bir büyük ihaleyi daha gizli kapaklı istediği müteahhide verdi. Rekabete imkan sağlayan açık usül yerine, kanunun deprem gibi olağanüstü haller için öngördüğü 21-b pazarlık usulüyle gerçekleşen ihalenin kimselere duyurulmadan 30 Kasım 2022 günü yapıldığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre; Kamu İhale Kurumu kayıtlarına bugün kaydedilen ihalenin Ankara’da Toplu Konut İdaresi binası toplantı salonunda yapıldığı anlaşıldı. İhaleye, ilana çıkılmadan 5 firma çağrıldı. 1 milyar 366 milyon 864 bin 835 lira yaklaşık maliyet hesaplanan proje, 1 milyar 328 milyon 450 bin TL’ye özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi.

4 Ocak 2023 günü imzalanan sözleşmeye göre, tam adı, "İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi Sarıgöl Mahallesi 12C Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 863 Adet Konut, 28 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" olan ihale için 600 gün süre verildi. Buna göre inşaat 9 Ocak’ta başlayacak ve 31 Ağustos 2024 günü tamamlanacak.

gaziosmanpasa-kentsel-donusum-resim-02.jpeg

KAMU İHALELERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Egemen İnşaat aldığı kamu ihaleleriyle dikkat çekiyor. Bu projelerden bazıları şöyle: Mülteci Kampları, Yüksekova Havaalanı, Gaziantep Stadyumu, Gökkaya Barajı, Feke 1 Reg. ve HES, Van , Hatay, Şırnak, Isparta, Ankara konutları, Batman Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Sınır Takım Karakolları Yol Yapım Projesi...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler