İstanbul’dan kalkan uçakta korona virüsü çıktı!

İstanbul’dan kalkan uçakta korona virüsü çıktı!

Singapur Sağlık Bakanlığı, İstanbul'dan Singapur'a uçuş yapan THY uçağındaki bir yolcuda korona virüsünün tespit edildiğini açıkladı.

Singapur merkezli yayın yapan ChannelNewsAsia’da yer alan habere göre, 3 Mart tarihinde THY’nin TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda yapılan korona virüsü testi pozitif çıktı.

Singapur Sağlık Bakanlığı, THY uçağındaki yolcuların da karantina altına alındığını duyurarak geri dönüş için planlanan TK55 sefer sayılı uçuşun da iptal edildiğini açıkladı.

TÜRKİYE’YE HABER VERİLDİ
Singapur Dışişleri Bakanlığı, Singapur’daki Türkiye Büyükelçiliği’ni haberdar ettiklerini ve konuyla ilgili irtibat halinde olduklarını belirtti.

Singapur’da bugüne kadar 110 kişide Corona virüsü tespit edildi. Ülkede korona virüsüne bağlı bir ölüm yaşanmadı.

HABERLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMESİ

Singapur Sağlık Bakanlığı, İstanbul’dan Singapur’a uçuş yapan THY uçağındaki bir yolcuda korona virüsünün tespit edildiğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra TK54 sefer sayılı uçuştaki 3 pilot ve 11 kişilik kabin ekibi, İstanbul’a geri gönderilen uçakla boş olarak yola çıktı. Singapur Sivil Havacılık Kurumu’nun açıklamasının ardından Singapurlu yetkililer Reuters’a korona virüsü tespit edilen hasta hakkında açıklamalarda bulundu.

İsmini açıklamayan bir havacılık yetkilisi, virüs rastlanan kişinin İstanbul üzerinden transit geçiş yapan bir yolcu olduğunu duyurdu. Yetkili, hasta yolcunun Türk vatandaşı olmadığını açıkladı.

“YAKIN TEMASTA BULUNMUŞ”
Aynı yetkili, virüs testi yapılan kabin ekibinin, şu aşamada herhangi şüpheli bir duruma rastlanmaması nedeniyle İstanbul’a geri gönderildiğini belirtti.

11 kişilik kabin ekibi ve 3 pilot, İstanbul’da karantina altına alınacaklar. Singapur Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan açıklamada “Uçuş ekibi TK54 sefer sayılı uçaktaki koronavirüse rastlanan yolcuyla yakın temasta bulunmuş” ifadeleri yer aldı.

YUNANİSTAN OKULLARI KAPADI
Yunanistan’da da korona virüsüne karşı önlemler alınmaya başlandı… Ülkede 10’uncu korona virüsü vak'asının tespit edildiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yakın zamanda İsrail ve Mısır’a giden bir kişinin hasta olduğunu duyurdu.

Öte yandan ülkenin batısındaki 3 bölgede okullar kapatıldı. Eğitime ara verilirken, bu durumun 48 saat süresince devam edeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler