İstanbul/Kartal'da kadın cinayeti

İstanbul/Kartal'da kadın cinayeti

İstanbul Kartal’da aile sağlığı merkezinde hemşire Ömür Erez (33) silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan şüpheli Rahmi Uygun polis ekiplerince yakalandı.

Olay bugün saat 14.00 sıralarında Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. Aile sağlık merkezine elinde silahla gelen Rahmi Uygun, burada çalışan Ömür Erez isimli sağlık çalışanını silahla başından vurdu.

Başından vurulan Erez yaralanırken saldırgan Uygun olay yerinden kaçtı. Yaralı kadın olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan 33 yaşındaki Ömür Erez hayatını kaybetti.

İl dışından geldiği belirlenen ve polis tarafından aranan Rahmi Uygun’un 20 suç kaydı olduğu öğrenildi.

“KONYA’DAN BELALIM GELDİ” DİYEREK YARDIM İSTEMİŞ

Olaydan sonra Ömür Erez’in eniştesi Emin Basri Aydın sağlık merkezine geldi. Emin Basri Aydın, “Konya’dan geldiğini duyduk, haberimiz yoktu. Eşimin teyzesinin kızı. Bizim bu olaydan haberimiz yoktu. Evlenmiş boşanmış. Onunla alakalı mıdır değil midir bilmiyoruz. Konya’dan olduğunu ben de başkasından duydum” dedi.

Görgü tanığı Savaş Kuru, “Dışarıda 20-25 dakika konuştular. Ondan sonra içeriye girdiler. Adam kadının kafasına sıkmış. Sağlık ocağında karşı komşumdu” diye konuştu.

Olayı gören Mevlüt Koç de, “Kız bana ‘Konya’dan belalım geldi, gel’ dedi. Ben de hemen içeri girdim. ‘Polisi ara gelsin alsın’ dedim. Olay büyümesin derken içeri girdi, ateş etmeye başladı. Kız komşum. Bu belalısı, durmadan tehdit ediyordu kızı. 5 el ateş etti. Durmadan telefonla rahatsız ediyordu. Derdi kızla birlikte olmak, evlenmek. Ama kız istemiyordu bunu. Olayın tam karşısındaydım. Konuşuyordu kızla. Sonra kaçtı” diye konuştu.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şüphelinin ilk verdiği ifade ortaya çıktı. Kendisini yakalayan polislere olayı anlatan Rahmi Uygun, hemşire Ömür Erez’le iki yıl önce internet üzerinden tanıştığını iddia etti. Şüpheli Rahmi Uygun “Bir yıl önce ayrılmıştık. Ancak birlikte olduğumuz dönemde ona borç olarak verdiğim 200 bin lirayı geri vermedi. Ondan defalarca istememe rağmen her seferinde beni oyaladı. Son telefonla konuşmamızda bana hakaret edince İstanbul’a gelmeye karar verdim” dediği öğrenildi.

Arkadaşı Musa T. ile birlikte kiraladıkları otomobille İstanbul’a geldiklerini anlatan Rahmi Uygun “Onunla konuşup paramı almaya çalışacaktım. Ancak yine aramızda tartışma çıktı. Bir anda kendimi kaybettim” dediği belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheli, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. İki şüphelinin işlemleri Cinayet Büro Amirliğinde devam ediyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA:  BAĞCILAR’DA YAKALANDI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili şu bilgiler verildi:

“Bugün saat 13.45 sıralarında Kartal ilçemiz Yunus Mahallesi Topselvi 10 nolu Aile Sağlığı Merkezine gelen şüpheli R.U. adlı şahsın, silahla ateş ederek yaraladığı Hemşire Ö.E. kaldırıldığı hastanede maalesef tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

Hemşire Ö.E.'ye silahlı saldırı olayının firari şüphelisi R.U. Bağcılar ilçemizde güvenlik görevlilerimizce yakalanmıştır.

Şüpheliye ait arşiv araştırmasında “Kasten Yaralama, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Evrakta Sahtecilik” suç kaydı bulunduğu tespit edilmiştir. Hemşire personelimize Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz.”

“ÇAY İÇERKEN YAKALANDILAR” 

Saldırgan Rahmi Uygun, Bağcılar’da bir kafede yakalandı. Rahmi Uğur’un yanında bir arkadaşı da vardı. İki kişi kafede çay içerken polis ekipleri tarafından yakalandı. Yakalandığı bölgede bulunan görgü tanıkları o anları anlattı.

BAKAN KOCA: CEZASINI ÇEKECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayla ilgili yaptığı açıklamada “Aile Sağlığı Merkezimizde görevli hemşire silahlı bir saldırgan tarafından hunharca katledildi. Hemşire arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Katil zanlısı yakalanmıştır. İnsan hayatına, genç bir kadına kıymanın cezasını çekecek” dedi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Hemşire Ömür Erez’e (33), Rahmi Uygun (39) tarafından silahla saldırı düzenlendiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şüphelinin sağlık merkezine girerek, bir süre konuştuğu hemşireye birkaç el ateş edip, kaçtığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler