İstanbul’un Fethi’nin 569. yılına Çankırı'da "özel kutlama"

İstanbul’un Fethi’nin 569. yılına Çankırı'da "özel kutlama"

Çankırı'da, İstanbul’un fethinin 569. yılına özel kutlama düzenlendi. Mehteran eşliğinde Belediye önünden başlayan kortej yürüyüşü, Atatürk Bulvarı üzerinden Karatekin Parkı’nda tamamlandı.

Çankırı Belediyesi, İstanbul’un fethinin 569. yılına özel kutlama düzenledi. Mehteran eşliğinde Belediye önünden başlayan kortej yürüyüşü, Atatürk Bulvarı üzerinden Karatekin Parkı’nda tamamlandı. Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen Çankırı halkı, mehter takımının söylediği marşlar ile coştu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, işgal görmemiş ama nüfusuna göre çok şehit vermiş şanlı ecdadın torunları olduklarına vurgu yaparak, "İstanbul’un Fethi’ni Kutlama etkinliklerinde Çankırı halkı ile 569 yıl önceki coşkuyu yaşamaktan gurur duyuyorum. Bilge Kağan’dan, Osman Gazi’ye, Alparslan’dan Fatih’e, Kanuni’den Mustafa Kemal Atatürk’e uzanan bu milli şuur, bugünkü milli benliğimizin temelidir. Bu bilinci nesilden nesile ulaştırma görevi, şimdi de bizlerindir.” dedi.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın fetih konuşmasından da örnek veren Esen, sözlerini "İstanbul’u fethederek Türk ve dünya tarihinde çağ açıp kapatan başta büyük ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han ve bu aziz yurdu bizlere vatan kılan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı saygı ve minnet ile anıyor tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!" şeklinde bitirdi.

Gençler tarafından etkinlik alanında büyük Türk bayrağı da açıldı. Marşlar eşliğinde devam eden programda şehitler anısına Fetih suresi okunarak dualar edildi. Programın sonunda vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi.

cankiri-kutlama-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler