İşte CHPnin seçim vaatleri

İşte CHP'nin seçim vaatleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarının da tanıtıldığı bir törende partisinin seçim bildirgesini açıkladı.

İşte CHP'nin seçim vaatlerinden satır başları.

Tanıtımlardan sonra,  kürsüye gelen, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin seçim beyannamesini açıkladı. CHP lideri, kürsüye çıktığında ilk olarak, gelecek seçimlerden itibaren partisinin bütün milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi için çalışmalar yapılacağını duyurdu.

“TRT’Yİ İKTİDARIN BORAZANI OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ”
Medyanın bağımsızlığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “TRT’yi iktidarın borazanı olmaktan çıkaracağız,” dedi ve yargının bağımsızlığına da işaret etti. CHP lideri, “Yargı, kamu vicdanını temsil etmeli, o açıdan yargı çok önemli,” değerlendirmesinde bulundu.

“HSYK’YI DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Kılıçdaroğlu, yargı reformu kapsamında ilk iş olarak, HSYK’yı, bir yargıçlar kurulu olacak şekilde değiştireceklerini belirtti. CHP lideri, bu kurulda, iktidar temsilcilerinin olmaması gereğine işaret etti.

“YÜZDE 10 BARAJI MİLLİ İRADESİZLİKTİR”
Konuşmasında, yüzde 10’luk seçim barajına da değinen Kılıçdaroğlu, bu uygulamanın yarattığı ‘bağımsızlar krizine’ değindi ve “Bunun adı milli iradesizliktir,” dedi. CHP lideri, söz konusu uygulamanın, milli iradenin Meclis’te tam olarak temsil edilmesinin önünde bir engel olduğunu belirtti ve iktidarları durumunda bu barajı ortadan kaldıracaklarını bildirdi.

“KÜRT YURTTAŞLARIMIZ KENDİ KİMLİKLERİNİ ÖZGÜRCE YAŞAYACAKLAR”
“Kürt yurttaşlarımızın kendi kimlikleri üzerindeki engelleri kaldıracağız, onlar kendi kimliklerini, kendi kültürlerini özgürce yaşayacaklar,” diyen Kılıçdaroğlu, faili meçhullerin aydınlatılacağı ve kayıplar için de gerekenin yapılacağı sözü verdi.

“DİYARBAKIR CEZAEVİ, MÜZE OLACAK”
Kılıçdaroğlu, ‘işkence merkezi’ olarak kullanılmış olan Diyarbakır Cezaevi’ni, bir ‘toplumsal barış müzesine’ dönüştüreceklerini duyurdu.

“ALEVİ YURTTAŞLARIMIZIN TALEPLERİ KARŞILANACAK”
Alevi yurttaşların eşit yurttaşlık taleplerinin bütün aşamalarda hayata geçirileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, milletvekili dokunulmazlıklarının da kaldırılacağı sözü verdi. Kılıçdaroğlu, “Milleti soymayan bir siyaset istiyoruz, hedefimiz bu!” dedi.

CHP ciddi değişimleri ve dönüşümleri yapan bir partidir.

Bu ülkeye demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz hedefimiz bu olmalı.

Sabahın 5'inde kimsenin kapısı çalınmayacak o nedenle ilk hedefimiz anayasa olacak.

Her yurttaşın elinde gururla taşıyacağı bir anayasa hazırlayacağız.

Dokunulmazlıkları kaldıracağız, Kürsü dokunulmazlığına eyvallah ama ihaleye fesat karıştıran insan halkı temsil etmemeli..

Siyasette herkesin kabul edeceği kuralları koyacağız

Güçlü bir sosyal devlet istiyoruz,

Sıcak paraya teslim olan bir ülke istemiyoruz, kriz kaygısı taşımayan bir ekonomi istiyoruz, rekabetçi bir ekonomi istiyoruz, bunun yoluda üretmekten geçiyor...

İlk kez siyasi  bir parti ekonomi için hederf koydu...

Bu çok iddialı bulundu. Biz iddialı bir partiyiz...

Her yıl 800 bin kişiye iş imkanı yaratacağız , işsizliği belli bir zaman içinde tarihe gömeceğiz inşallah...

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım yapın vergi almayalım

Kobilere sıfır faizli kredi vereceğiz

Gelir idaresini bağımsız yapacağız...Böylece fikirlerinden hoşlanmadığımız gazeteye iki denetleme elamanı gönderip burnundan götürülmesini engelleyeceğiz...

AİLE SİGORTASININ KAYNAKLARI HAZIR
Aile sigortasını herkes duyacak. Hiç bir evde çoçuklar yatağa aç girmeyecek. Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Bunu da size CHP verecektir.

Bu sigortaya önce itiraz ettiler kaynak yok dediler biz hazırladığımız düzgün raporlarla bunu ortaya koyduk

Sonra ne dediler  biz zaten veriyoruz hani nerede peki?

Biz yoksulluğu bitirmek istiyoruz onlar yoksulluğu yönetmek istiyorlar

İki ay içinde aile sigortası kurumunu kuracağız

Bize nerden kaynak bulacaksınız diye soruyorlar ya 9 aylık askerliği 5 aya düşürdüğümüzde ortaya çıkacak tasarrufu düşünün...

Sağlanan tasarrufta istihdama aktarılacak...

Yargıları kaıracağız

Daha çok söyleyecek projemiz var...Bizim projelerimiz ayağı yere basan projeler, projelerimize kimse olumsuz laf söyleyemez,

İnsanların  onurlarının ayaklar altına alındığı bir süreç yaşıyoruz  biz hayatın her alanına dokunacağız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler