İşte ölüm nedeni!

İşte ölüm nedeni!

Foster’in arkadaşı tiyatrocu Arda Esen ölüm sebebinin ilk belirlemeye göre astıma bağlı solunum yetmezliği olduğunu söyledi.

Defne Joy Foster ölü bulundu! Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni -Yazar Ahmet Altan’ın aynı gazetede yazıişleri müdürlüğü yapan oğlu Kerem Altan’ın Kadıköy Göztepe’de bulunan evinde yaşamını yitiren Defne Joy Foster için sabahın erken saatlerinde önce polis ve sağlık ekibine haber verildi.

 
 
Sağlık ekipleri Kerem Altan’a Foster’ın öldüğünü açıklayınca durum savcılığa bildirildi. Tanzimat Sokak’ta bulunan eve gelen Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp ekipleri, ilk incelemelerinde Foster’ın üzerinde darp izi ve başka bulguya rastlamadı. Olay yerine Defne Joy Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz da çağırıldı. Polis ekipleri evde Kerem Altan ve İlker Yasin Solmaz’ın ifadelerine başvurdu. Kerem Altan'ın babası Ahmet Altan da olay yerine gelerek yaşananlar hakkında bilgi aldı.

 
 
Defne Joy Foster’in gece Kerem Altan’la Taksim’de eğlendiği ve daha sonra Göztepe’de bulunan eve sabaha karşı geldiği söylendi. Foster’ın cenazesi otopsi yapılmak için Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken Kerem Altan ayrıntılı ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.

ALTAN İFADESİNDE NE DEDİ?
Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster’ın öldüğü dairenin sahibi Kerem Halit Altan, polis merkezinde bilgisine başvurulmasının ardından serbest bırakıldı.

Caddebostan Tanzimat Sokaktaki daireden Defne Joy Foster’ın cesedinin çıkarılmasının ardından, ölü bulunduğu 3 katlı apartmanın çatı katındaki dairede oturan Kerem Halit Altan, polis nezaretinde Göztepe Polis Merkezine götürüldü.

Burada ifadesi alınan Altan, daha sonra serbest bırakıldı. Polis merkezine gelen Altan’ın 2 avukatı da, müvekkillerinin ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını belirttiler.

Bu arada, Defne Joy Foster’ın Kerem Halit Altan ve 2 arkadaşıyla dün gece Taksim’de bir barda eğlendikleri, daha sonra Altan ile Caddebostan’daki daireye geldiği belirtildi. Altan’ın burada rahatsızlanan ve burnundan kan gelen Foster için dışarı çıkarak, yakındaki bir klinikte doktor aradığı ancak bulamadığı, daireye geri döndüğünde de Foster’ı baygın halde bulduğu öğrenildi. Bunun üzerine Altan’ın ambulans çağırdığı, gelen sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu ise Foster’ın öldüğünün anlaşıldığı bildirildi.

ÇANTASINDAN ASTIM İLAÇLARI ÇIKTI
Bu arada Foster’in çantasından astım ilaçları çıktığı kaydedildi. dün gece arkadaşlarıyla eğlendikten sonra arkadaşı Kerem Altan’a ait bu eve geldiği öğrenildi.

CENAZESİ EVDEN ÇIKARILDI
Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster’ın cesedi, olay yerindeki incelemelerin ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı.

 
 

Caddebostan Tanzimat Sokaktaki 3 katlı binada ölü bulunan sunucu ve oyuncu Foster ile ilgili olarak Kadıköy Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme tamamlandı.

Foster’ın cesedi, incelemelerin ardından cenaze aracıyla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Bu arada, olay yerine gelerek eşinin ölü bulunduğu binaya giren Foster’ın eşi Yasin Solmaz da, kısa bir süre sonra buradan ayrıldı.

İLK İNCELEME: ALNINDA 1.5 CM'LİK SIYRIK VAR
Sunucu Defne Joy Foster’in cesedi üzerinde Kadıköy Cumhuriyet Savcısı ve adli tabip inceleme yaptı. İncelemede, Foster’in alnında küçük bir sıyrık olduğu görüldü.

Otopsi sırasında Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Davut Dağ, Foster’in eşi İlker Yasin Solmaz’ın ifadesine başvurdu. Solmaz savcıya en son eşiyle 22. 00 sıralarında telefonla görştüğünü kendisine arkadaşlarıyla buluşacağını söylediğini anlattı.

Foster’in astım hastası olduğunu ve sürekli ilaç kullandığını anlatan Solmaz, eşinin alkol kullandığını ancak uyuşturucu ve benzeri bir madde kullanmadığını kaydedip, kesin ölüm nedeninin belirlenmesini istedi ancak şikayetçi olup olmama konusuna sonra karar vereceğini kaydetti.

Otopsi sırasında Foster’in ölümüne neden olan fiziksel bir bulguya ulaşılamadı. Yapılan otopside Foster’in sol alnında yeni oluşmuş bir sıyrık belirlendi. Alındaki sıyrığın olay sırasında düşmeden kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

FOSTER’İN ARKADAŞI AÇIKLADI:ÖLÜM NEDENİ ASTIMA BAĞLI SOLUNUM YETMEZLİĞİ
Dizi oyuncusu, sunucu, eski DJ Defne Joy Foster’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine getirildi. Foster’in eşi İlker Yasin Solmaz da gasilhaneye kadar cenaze aracına eşlik etti. Foster’in arkadaşı tiyatrocu Arda Esen burada açıklamalarda bulundu. Esen, Foster’in ölüm sebebinin ilk belirlemeye göre astıma bağlı solunum yetmezliği olduğunu söyledi. Esen, Foster’in annesinin İstanbul’a gelmek için yolda olduğunu, babasının ise ABD’den gelebilmek için uçak bileti aradığını ifade etti. Foster’in definiyle ilgili bilgi veren Esen, "Yarın öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camii’nde cenaze namazı kılınacak" dedi.

DEFNE JOY FOSTER’İN ANNESİ İSTANBUL’A GİTTİ
İSTANBUL Caddebostan’da arkadaşına ait bir evde bu sabah ölü bulunan sunucu Defne Joy Foster’ın, Bodrum’un Turgutreis beldesinde yaşayan annesi Hatice Foster, acı haberi alır almaz İstanbul’a gitti.

Foster’ın ani ölümü Bodrum ve Turgutreis’teki dostlarını şoke etti. Yaz aylarında annesi Hatice Foster’ın Turgutreis’teki evine gelerek kalan ve her yıl düzenlenen köpek güzellik yarışmasında sunuculuk yapan Defne Joy Foster’ın dostları acı haberle kahroldu.

Acılı anne Hatice Foster’ın da Turgutreis At Çiftliği eğitmenlerinden görevli Yüksel Çağrı’yı yanına alarak uçakla İstanbul’a gittiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler