İstiklal Caddesi'nde patlama... 6 ölü, 81 yaralı

İstiklal Caddesi'nde patlama... 6 ölü, 81 yaralı

İstanbul’un en kalabalık lokasyonlarından biri olan Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı.

İSTANBUL’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde saat 16:13'de patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

İstiklal Caddesi polis tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı. Patlama sırasında caddede bulunanlar bölgeden tahliye ediliyor.

Caddedeki pek çok işyerinin camları kırıldı.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

"Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir.
Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir.
Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır.
Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı paylaşımda; "İstiklal Caddesi'ndeki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız." dedi.

Patlama sonrası Taksim İlkyardım Hastanesi’ne en az 15 yaralı getirildiği öğrenildi.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturmaya yönelik 5 savcı görevlendirilirken, Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun İstanbul'daki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada "Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir" dedi.

Altun "Medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

VALİ YERLİKAYA'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA: 4 ÖLÜ, 38 YARALI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı ikinci açıklamada, ilk belirlemelere göre 4 kişinin yaşamını yitirdiği ve 38 kişinin de yaralandığını belirtti. Yerlikaya Twitter'dan yapığı açıklamada, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim/İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlama ile ilgili olarak Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, can kaybı sayısının 6'ya, yaralı sayısının da 53'e yükseldiğini açıkladı. Vali Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada, "Bugün İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada maalesef ölü sayımız 6’ya, yaralı sayımız 53’e yükseldi. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" diye konuştu.

Erdoğan, ''Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Bir kadının rol oynadığı konusunda tespit yaptık. Çalışmalar sürüyor'' ifadelerini kullandı.

POLİS HER YERDE O ŞÜPHELİYİ ARIYOR

İstiklal Caddesi'nin en yoğun olduğu saatlerde yaşanan patlamayla ilgili polis çalışma başlattı. Çevrede yapılan güvenlik kamera çalışmalarında patlama anına ait bir görüntü elde edildi.

Görüntüde kadın olduğu değerlendirilen bir kişinin, beton saksıların önündeki bankta oturduğu görülüyor. Elinde poşet olan kadın saat 16.11'de poşeti bakta bırakarak kalkıyor. Yaklaşık 3 dakika sonra ise patlama yaşanıyor.

Emniyet birimleri her yerde paketi bırakan şüpheliyi ararken, patlamanın çok yönlü soruşturulduğu belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, YAYIN YASAĞI GELDİ

İstiklal Caddesi’nde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada 8 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Ayrıca İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan yapılan açıklamada ise, “İstanbul'daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur” denildi.

SOYLU VE BOZDAĞ İSTANBUL’A GİTTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından İstanbul’a gitti.

BOZDAĞ’DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi’ndeki patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini bildirdi.

Resim

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, patlama meydana gelen İstiklal Caddesi’nde açıklama yaptı. İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı;

"YARALILARIN MUHTELİF HASTANELERDE TAKİBİ YAPILIYOR"

"İstanbul'umuza geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Takdir edersiniz ki süreci şu anda emniyet birimlerimiz ve tabii sağlık birimlerimiz yürütmekte. Biz de içeride, olay yeri incelemesinin yapıldığı bölümde süreci uzaktan takip ettik. Şu an ne yazık ki İstanbul Valimizin de açıkladığı üzere kayıplarımız var, yaralılarımız var. Muhtelif hastanelerde takibi yapılıyor.

"FARKLI İHTİMALLER ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

*Farklı ihtimaller üzerinde çalışmalar sürüyor ama bütün bunların açıklama konusundaki yetkilisi emniyet birimlerinin raporlarına göre yapılacaktır. Biz de süreci buradan takip ediyoruz. Milletvekillerimiz ile birlikte olay yerine gittik.

"BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ"

Geçmiş olsun. Bu yarayı sarmak hepimizin sorumluluğu. Hep birlikte bu zor anları aşarız. İstanbulluların gönlü bu anlamda ferah olsun. Hep birlikte aşarız, birlikte hareket etmeliyiz ve birlikte süreci yönetmeliyiz. Bu manada devletimizin hangi kurumu olursa olsun hep birlikte sürece dair sorumluluk alacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Farklı yorumlar var ama şu anda net bir bilgi verebilmemiz mümkün değil."

FUAT OKTAY: YARALI SAYISI 81’E YÜKSELDİ

Patlama sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. An itibarıyla yine 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. İkisi ağır olmak üzere 81 de yaralımız var. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler