İtalya polisi, Rus milyarder Mordashov'un yatına el koydu

Reuters, Rus milyarder Alexey Mordashov'un 65 metrelik Lady M isimli yatına, İtalya'nın kuzeyindeki Imperia limanında polisin el koyduğu haberini geçti.

Konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan bir kaynağın Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, İtalyan polisi Rusya'nın en zengin adamı Alexey Mordashov'a ait bir yata el koydu ve Moskova'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından bu hafta Avrupa Birliği tarafından kara listeye alındı.

Kaynak, 65 metrelik (215 ft) "Lady M"nin İtalya'nın kuzeyindeki Imperia limanında tutulduğunu söyledi.

Kaynak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın bağları olan bir başka milyarder olan Gennady Timchenko'ya ait ikinci bir yatın da Imperia'da bloke edildiğini ve kısa süre içinde el konulacağını söyledi.

Batılı devletler Rusya'yı Ukrayna'dan çekilmeye zorlamak için mal varlıklarının dondurulması da dahil olmak üzere büyük yaptırımlar uygularken, bu hareket diğer Rus oligarklarına ait yatların bu hafta Fransa ve Almanya'da benzer şekilde ele geçirilmesinin ardından geldi.

İtalyan medyasına göre Lady M, 2013 yılında ABD'li gemi yapımcıları Palmer Johnson tarafından inşa edildi. Forbes dergisi 27 milyon dolar değerinde olduğunu söylüyor.

Mordashov servetini Rus çelik üreticisi Severstal (CHMF.MM) etrafında inşa etti. Forbes, tüm ailesinin varlıklarını dikkate alarak, yaptırımlar uygulanmadan önce Mordashov'un tahmini net değeri 29,1 milyar dolar olduğunu ve bu da onu Rusya'nın en zengin adamı yaptığını tahmin ediyor.

İtalyan medyası, Akdeniz'in Sardunya adasının kıyısında yaklaşık 66 milyon euro (72 milyon dolar) değerinde bir villaya sahip olduğunu söylüyor. Bu mülkün henüz polis tarafından ele geçirilip geçirilmediği hemen belli değildi.

rus-oligark-resim-03.jpg

Timchenko petrol ticaretinde bir servet kazandı ve Putin tarafından en yakın arkadaşlarından biri olarak tanımlandı. İngiltere geçen ay, Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı ilhak etmesinin ardından Ukrayna'nın istikrarsızlaşmasında rol oynayan Bank Rossiya'nın ana hissedarı olduğunu söyledi. daha fazla oku

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler