İYİ Parti Çankırı milletvekili aday adayları sahne aldı

İYİ Parti Çankırı milletvekili aday adayları sahne aldı

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve TBMM 28. Dönem milletvekili genel seçimleri öncesinde İYİ Parti Çankırı milletvekili aday adayları partililerin karşısına çıktı..

İYİ Parti Çankırı'da 8 milletvekili aday adayı bugün toplu olarak Atatürk Kültür Merkezi'nde partililerin karşısına çıkarak kendilerini tanıttılar. Tanıtım toplantısına başta İYİ Parti İl Başkanı Aydın Akbaş olmak üzere, CHP İl Başkanı Galip Ağaoğlu, DEVA İl Başkanı Sude Haydar Karadeniz ile DP Çankırı İl Başkanı Şakir Atıcı ve Saadet Partisi İl Yönetimi temsilcisi katıldı.

İYİ Parti Çankırı milletvekili aday adayları İbrahim Doğu, Mustafa Özel, Fehmi Bölükbaşı, Aydın Ayanoğlu, Eren Yılmaz, Betül Ayhan, Oya Yakın, ve Mehmet Ali Karamemiş partililere kendilerini tanıtan birer konuşma gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İl Başkanı Aydın Akbaş; "Öncelikle iki gün önce yaşanan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanması olayını şiddetle kınıyorum. Bu zor zamanda İYİ Parti'den milletvekili aday adaylığına başvurma cesareti gösteren bütün arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. İYİ Parti bir cesurlar hareketidir. İYİ Parti kurulduğu günden bugüne sürekli engellerle karşılaşan ve karşısına sürekli zorluklar çıkartılan bir partidir" dedi. Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her türlü engellemelere rağmen partimiz çığ gibi büyümektedir. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener önderliğinde partimiz; Köylüsünden-kentlisine, gencinden yaşlısına, zengininden gakirine herkesi kucaklamıştır. Milletvekili adaylarımızın partimize katacağı güçle milletimizin bize göstereceği teveccüh daha da artacaktır. Bizler İYİ Parti'ye gönül vermiş insanlar olarak bu düzeni, önümüzdeki seçimlerde sandıkta değiştirmek için buradayız. Hiç korkmadan, hiç yılmadan bu güne kadar yaptığımız gibi bundan sonrada, engelleri yıka yıka, zorlukları aşa aşa geliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi İYİ Parti bir cesurlar hareketidir. Hiç bir şey bizleri yolumuzdan döndüremez, bunu başaracağız."

İYİ Parti İl Başkanı Aydın Akbaş'ın konuşmasının ardından 28. Dönem milletvekilliği seçimi için aday adayı olarak müracaat eden 8 aday adayı sırayla kendilerinden bahseden birer konuşmayla kendilerini tanıttılar.

Seçimlere Millet İttifakı ortaklığında girecek olan İYİ Parti'nin milletvekili adaylarından İbrahim Doğu, Mustafa Özel, Fehmi Bölükbaşı, Aydın Ayanoğlu, Eren Yılmaz, Betül Ayhan, Oya Yakın ve Mehmet Ali Karamemiş hedeflerini anlattılar.

İYİ Partili milletvekili aday adaylarının 'ortak mesajı' Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı, Genel Başkanları Meral Akşener'in de Başbakan seçilmesi için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini vurguladılar.

KARAMEMİŞ: BAŞKANLIK SİSTEMİNİN BU ÜLKEYE YARAMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Milletvekili aday adaylarından Mehmet Ali Karamemiş yaptığı konuşmada "Benim için siyaset, ülkeme, Cumhuriyetime ve Çankırı’ma olan borcumu ödemenin bir aracıdır. Hedefim ülkem ve Çankırı için projeler üretmek, insanlarımıza dokunmak, Çankırı'mın ve milletimin gurur duyacağı bir siyasetçi olmaktır. İYİ Parti’nin kurulması ile siyasette yeni bir yol açıldı. Artık iktidar muhalefetin peşinde koşuyor. Bugün cesurlar hareketinin milletvekili aday adayı arkadaşlarımız kendilerini tek tek tanıttılar. İnşallah Çankırı’mız için, ülkemiz için hayırlı olur, başarılı olur. Şehrimizin gelişmesinde büyük katkılarda bulunurlar, bulunuruz. Her birine müteşekkir kalırız" dedi.

OYA YAKIN: 20 YILDIR ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLAR

Çankırı İYİ Parti Milletvekili aday adayı Oya Yakın ise, "Bu zorlu sürecin içerisinde Çankırı’mızın bir ilde olması gereken altyapı, şehir planlaması, sosyal ve kültürel olanaklar gibi temel sorunları yaklaşık 20 yıldır iktidarda bulunan bir partinin ve temsilcilerinin gidermemiş olması ülkemizin yönetimindeki başıboş yönetim anlayışı, adalet sistemindeki bozukluklar, kendi tabirleriyle 3Y olarak adlandırdıkları yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla ilgili ülkemizi bugün getirmiş oldukları nokta, Millet İttifakı'nda bulunan tüm siyasi parti liderlerinin ve parti teşkilatlarının birlikte hareket ederek tüm bu sorunları çözmek için sarfettikleri özverili çalışmalar emekli banka müdürü bir arkadaşınız olarak beni milletvekili aday adaylığı sürecine götüren en önemli sebeplerdir." ifadelerini kullandı. Oya Yakın sözlerini şöyle sürdürdü:

oya-yakin-cankiri-resim-03.jpg

"Bizler bu unutulmuş topraklarda, doğup büyüdüğümüz Çankırı'mızda iyi günü, kötü günü, derdi-tasayı nadiren de olsa sevinci beraber yaşıyoruz. 14 Mayıs'ta beraber bir mutluluk daha yaşamak için karşınızdayım.
Partimize çok zor günler yaşatılıyor. 3 gün önce İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandı. Neymiş? Hırsız kovalanmış! Sayelerinde ne kadar çok hırsız-arsız, saygısızların olduğu bir toplum olduk. Çocuklarımız aç, gençlerimiz işsiz ve umutsuz. Gelecekleri tehlike altında. Ahlak bozuldu, adalet bozuldu. Paranın değeri kalmadı. Sokaklarımız 'geçinemiyoruz' diyen insanlarla doldu.

Türkiye'de nüfus artıyor Çankırı neden küçülüyor? Milletvekili sayımız 3'ten 2'ye indi. Nüfusumuz 300 binlerden 150 binler düzeyine indi. Eğitim için büyük şehirlere giden gençlerimiz geri dönmüyor. Köylerimizde bacalar tütmüyor.

Şehrimizde 3 tane otomobil bayimiz varken şimdi yok! Mavi trenimiz vardı şimdi yok! Silah fabrikamız tam kapasite çalışırken şimdi kapanmak üzere!
Neymiş liman uzakmış! Ulaşım sorunmuş! Ankara, Konya, Kayseri, Gaziantep liman şehri mi?

Ülkenin içinde bulunduğu sorunları 'ortak akıl'la, müzakereyle ve kararlılıkla çalışarak çözeceğiz.

'Senden-benden', 'zengin-fakir' ayrımının olmayacağı bir Türkiye hayal ediyorum. Ben bir anneyim. Çocuklarımızın yüzlerinin güldüğü, yataklarına aç girmedikleri, en iyi eğitim aldıkları bir Türkiye hayal ediyorum. Umutların tükenmediği, milletini, ülkesini, bayrağını seven, dürüst, liyakatli insanların yönettiği bir Türkiye hayal ediyorum."

adaylar-cankiri-iyi-parti-resim-02.jpg

FEHMİ BÖLÜKBAŞI: ADİL OLMAK VE ADALETLİ OLMAK İÇİN ELİMDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIM

Aday adayı tanıtım toplantısında söz alan iş insanı Fehmi Bölükbaşı; "Sizlerle uzun yıllardır gerek siyasi çalışmalarımda, gerekse ticari faaliyetlerim de gerekse ÇATSO da 14 yıldır yürüttüğüm idari görevlerim boyunca birçok kez bir araya geldik. Sizler beni çok yakından tanıyorsunuz. Çankırı'da doğup büyüdüm, yıllarca bu şehre layıkıyla hizmet eden bir ailede devlete hizmetin esas olduğunu öğrendiğim bir gelenekle büyüdüm ve bu zamana kadar üstlendiğim tüm görevlerde üzerime aldığım sorumlulukları layıkıyla yerine getirmeye çalıştım." dedi. Bölükbaşı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şeyin en iyisine layık olan siz değerli halkımıza hizmet amacıyla, daha iyi bir Çankırı için yola çıkıyoruz. Zor dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayım. Ancak Çankırı’mız son yıllarda karşı karşıya kaldığı tarım, hayvancılık, sağlık, işsizlik, istihdam, göç başta olmak üzere tüm sorunların ve çözüm yollarının neler olduğunu STK'lardaki çalışmalarımdan dolayı yakından bilmekteyim. Sahip olduğum birikimimi, Çankırılı hemşerilerimin karşı karşıya kaldığı sorunların çözümüne katkı sağlayacak biçimde kullanmayı doğup büyüdüğüm, çocuklarımı yetiştirdiğim bu şehre karşı bir borç olarak görmekteyim. Bu sorumluluğun gereği olarak sizlerin karşısındayım.

Çankırı iline ve hemşerilerime hak ettikleri değeri kazandırabilmek için daha iyi bir Çankırı için yola çıkıyoruz. Bu süreçte şehrimizin ve insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve fırsat eşitliği ilkesiyle tüm hizmetlere erişimini sağlayabilmek temel ilkem olacaktır. Bu ilkeler doğrultusunda Allah nasip eder de milletvekili olduğumda inşallah; siyasetin en ahlaklı bir şekilde nasıl yapılacağını göstermek benim en büyük düsturum olacaktır.

fehmi-bolukbasi-cankiri-resim-03.jpg

Bir şehirdeki yaşam kalitesinin standartları sadece zenginlik ve istihdam değildir. Yaşam kalitesi; kalkınma, çevre, sağlık, eğitim, toplumsal aidiyet, birlik beraberlik ruhunu içermektedir. Bu anlayıştan yola çıkarak ilimizin etnik ve kültürel dinamiklerini göz önüne alarak hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik ruhuyla bir araya getirecek, barış ve huzur dolu bir toplum yaratmaya çalışmak en temel hedefimdir. Birleştirici bir yönetim anlayışıyla çıktığım bu yolda, adil olmak ve adaleti sağlamak için elimden ne geliyorsa yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle Çankırı’ya hizmet anlayışıyla yola çıkan diğer aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.

Çankırı halkının en iyiyi hak ettiğini düşünerek çıktığımız bu yolda farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkarıp, aynı türkülerle oynayan, eğlenen, aynı acıları paylaşan, aynı ekmeği bölüşen hemşerilerimi 'Daha iyi bir Çankırı' için birlik ve beraberlik içinde benimle birlikte aynı yolu yürümeye davet ediyorum. Bir kez daha tekrarlıyorum ki 15 Mayıs sabahı sizlerin destekleriyle Türkiye ve Çankırı 'İYİ' olacak. ‘İYİ’ler kazanacak. Birlikte çalışacağız... Birlikte kazanacağız... Allah yar ve yardımcımız olsun."

cankiri-iyi-parti-aday-tanitim-toplantisi-resim-04.jpg

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler