İYİ Parti Çankırı'da neler oluyor?

İYİ Parti Çankırı'da neler oluyor?

8 Mart'ta Çankırı İl Kongresini gerçekleştirecek olan İYİ Parti'de mevcut durağanlık, parti tabanında umutsuzluk yaratırken, önemli ölçüde de kan kaybı yaşandığı gözlemleniyor...

Türkiye’de siyasetin dengeleri bir hayli değişiyor. Özellikle Büyük şehir belediyelerinin ana muhalefet partisi CHP-İYİ Parti birlikteliğini oluşturan 'Millet İttifakı' tarafından kazanılması, akabinde iktidar partisinin iki ayrı cephe tarafından bölünme sürecine girmesi bu sürecin sonunu merakla beklememize sebebiyet veriyor. 

Türkiye’de bu değişimler olurken, aynı şekilde Çankırı’da da büyük değişimler olmakta. Başta AKP'nin önemli bir kesimi olmak üzere, Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu ve Ali Babacan'ı yakın zaman içerisinde kuracağı yeni partiye geçmesi beklenilmektedir. 

Çankırı Belediyesi'nin MHP tarafından kazanılması fakat ili temsil eden iki milletvekilinin AKP’de olması şehir merkezindeki siyasi dengelerin daha da değiştiğini göstermektedir. Son süreçte ülke genelinde ittifak olan MHP ve AKP'nin Çankırı’da 'açıktan ve de aleni' kıyasıya bir siyasi rekabet halinde olması buna en büyük delildir. Örnek olarak MHP belediyesinin eski çalışanları işten atma süreci, ulusal ölçekte Ozan Ceyhun'un Viyana'ya büyükelçi atanması ile birlikte MHP İl Başkanı'nın sosyal medyadaki söylemleri gösterilebilir.

Tüm bunlar yaşanırken Çankırı’da yüzde 3'lük bir oy potansiyeli olan CHP, milletvekillerini Çankırı’ya gönderip şehrin ve vatandaşın sorunlarını Meclise taşıdı. Devamında Çankırı’ya AB hibe destek olan 30 milyon Euro onaylandı. 

Fakat özellikle Meclis'te söylemleri ve tavırları ile Türkiye çapında ilgi çeken İYİ Parti Çankırı’da adeta 'yok'ları oynamakta! Şehir gündemine dair hiçbir söylemi bulunmayan Çankırı İYİ Parti'den önemli bir siyasi atak gelmediği gibi sahip olduğu aktif üye sayısında da son aylarda ciddi bir erime içerisinde olduğu gözlemlenmekte. 

Ülke siyaseti hareketli iken ve Türkiye’de İYİ Parti üzerindeki kötü söylemleri tamamen ortadan kaldırarak kendini ispat etmesine rağmen Çankırı’da mevcut oyunun azalması ve hiçbir alanda etkisini göster(e)memesi akıllarda soru işareti uyandırmakta!

YAPILACAK İLÇE KONGRESİ TÜM BU OLUMSUZLUKLARI
ORTADAN KALDIRMAYA YETERLİ OLABİLİR Mİ?
8 Mart Pazar günü yapılacak olan Çankırı Merkez İlçe Başkanlığı kongresinden sonra açıklanacak olan İl Başkanlığı seçimlerine başta mevcut İl Başkanı Bora Kanat olmak üzere, milletvekili adayı olan Aydın Ayanoğlu da aday. 

Siyasetçi bir babanın evladı olarak İYİ Parti İl Başkanlığı koltuğuna oturan Bora Kanat'ın göreve geldiği ilk günden bu yana, kendisinden beklenen performansı gösterememesi başta parti tabanı olmak üzere siyasi çevrelerde de şaşkınlık yarattı! Şayet İYİ Parti Çankırı'da başta Ankara olmak üzere birçok ilde gerçekleştirilen 'delege oyunları' gerçekleşmez ise, Bora Kanat'ın yapılacak il kongresi salonundan 'görevdeki performansı" gözönüne alındığında bir kez daha 'il başkanı' olarak çıkması çok mümkün değil.

Mevcut İl Başkanı üzerinden konuyu biraz daha geniş tutarsak; Çankırı'da iktidar partisine mensup milletvekilinin 'kayınbiraderini' X kurumdan alıp Y kurumuna Daire Başkanı yapmasına dahi 'siyasi' olarak 3 cümle eleştiri getiremeyen Millet İttifakı'nın ortağı konumundaki partinin İl Başkanı olarak hangi performanstan söz edilebilir ki?

İYİ Parti'nin Genel Başkanı köy-kasaba demeden ülkeyi karış karış dolaşırken, mevcut İl Başkanı'nın Çankırı'da 'siftah yapmadan dükkanını kapatan' esnafın sesi olamaması, işsizlikten kırılan gençlerin feryadını duymaması, aldığı üç kuruş maaşla ay sonunu getirmeye çalışan emeklinin yanında boy göstermemesi sizce de tuhaf değil mi?

Neyse, sözü fazla uzatmayalım da önce Merkez İlçe, sonrasında da İl Kongresi'ni yaşayarak görelim. Bakalım yeni oluşacak İYİ Parti Çankırı İl Başkanlığı ve yönetimi, önümüzdeki süreçte başta Çankırı insanının gönlünü kazanarak özlenen politikaları yerelde üretebilecek kadrolardan oluşabilecek mi?

Bekleyecek ve göreceğiz...

Sözcü18

Meraklısına; Yorum haberimizde yer alan "... aktif üye sayısında da son aylarda ciddi bir erime içerisinde olduğu gözlemlenmekte." değerlendirmemiz, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığından gelen "Her partide yaşanan üye kaybı zaman zaman bizim partimizde de yaşanmış olmasına karşın, bugünkü durumda üye kayıt sayımızda azalma değil bilakis artış bulunmaktadır" denildi. (Editör)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler