İYİ Parti Denizli Milletvekili Öztürk'e Meclis'te saldırı!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Öztürk'e Meclis'te saldırı!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Meclis’teki makam odasında saldırı girişimine uğradı. Olayın ardından açıklama yapam Öztürk, "Odamda böyle bir girişimde bulundular ama hiçbir sıkıntı yok" dedi.

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yaparken, Atatürk düşmanı paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün şikayeti sonucunda açığa alınan Sait Dağdaş, Öztürk’e TBMM’deki makamında saldırıda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, 10 Kasım’da yaptığı Atatürk düşmanı paylaşımlar nedeniyle İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk’ün, “Orman Genel Müdürlüğü’nde şube müdürüymüş! Hem Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e her türlü harkareti yap. Hem de bu devletin ekmeğini ye. Devletin lokması boğazına dizilsin işallah. Atatürk olmasaydı kim bilir hangi Yunan’ın marabalığını yapıyordun be müptezel” sözleri ile tepki gösterdiği Said Dağdaş, açığa alınınca Öztürk’ün Meclis’teki makamını basarak, fiili ve sözlü saldırıda bulundu.

Öztürk'e saldıran ismin Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Şube Müdürü olarak çalışan Said Dağdaş olduğu ifade edilirken, Dağdaş'ın AKP'li bir milletvekilinden randevu alarak Meclis'e geldiği kaydedildi.

Dağdaş'ın kısa süre önce açığa alınmasından Öztürk’ü sorumlu tuttuğu öğrenildi.

“Hesap sormaya geldim” diyerek ağır hakaretlerle Öztürk’e saldıran Said Dağdaş’a, Öztürk ve odada bulunan danışmanları müdahale ederek, etkisiz hale getirdiler. Saldırgan Meclis polisi tarafından göz altına alındı.

"HESABI SORULUR"
Denizlili bir vatandaşın kendisini ziyaret etmeye geldiğinin söylenmesi üzerine kendisini kabul ettiğini belirten Yasin Öztürk, olayın nasıl meydana geldiğini şöyle anlattı:

“Beni hatırladınız mı dedi. Ben kendisini hatırlamadığımı söyleyince Genel Kurul’da konuşma yapmıştınız dedi. O zaman hatırladım 10 Kasımda Atatürk’e put dediği için kendisiyle ilgili soru önergesi verip Genel Kurul’da konuşma yapmıştım. Bu sözleri sana iade etmeye geldim dedi. Ben de sen Atatürk’e hakaret ettin hangi sözünü iade edeceksin dedim. Hem Atatürk’ün okullarında oku hem de devletin vergileri ile maaşını al hem de Atatürk’e hakaret et dedim. Sözlü saldırıların ardından danışmanım buradan kendisini uzaklaştırdı.”

Saldırganın fiili saldırısını bertaraf ettiklerini anlatan Öztürk, Said Dağdaş’ın kesici ve delici aletle de fiziki açıdan zarar verebileceğine de dikkat çekerek, kendisinden şikayetçi olduğunu bildirdi. Öztürk, “Bir milletvekiline, Meclis’teki makamında odasında gelip hesap sormaya kalkmasının hesabı sorulur” dedi.

AKŞENER’DEN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU
Saldırının duyulmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Öztürk’ü telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Akşener’in dışında çok sayıda milletvekili de Öztürk’ü telefonla arayarak ve ziyarette bulunarak saldırıya ilişkin geçmiş olsun dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler