İYİ Parti, Libya tezkeresine oy birliğiyle 'hayır' diyecek

İYİ Parti, Libya tezkeresine oy birliğiyle 'hayır' diyecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkereye parti olarak 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk askerinin Libya'da görev yapmasına ilişkin tezkere için oy birliğiyle 'hayır' deme kararı aldıklarını açıkladı.

Partisinin genel merkez binasında açıklamalarda bulunan Akşener, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretini de hatırlatarak şunları söyledi:

"Suriye deneyiminden yola çıkarak 2000 km uzaklıktaki Libya'da Türkiye iki gücün arasında arabulucu olması doğrudur ancak asker göndermesi, iç savaşta bir taraf olması doğru değildir. Başkanlık divanımız milletvekillerimize bu konuda bir tavsiye kararı bildirdi. Oy birliğiyle bu tezkereye İYİ Parti olarak 'Hayır' oyu vermeye karar verdik. Bunun milli güvenliğimizi tehdit altına alacağımıza dair 'hayır' oyu vereceğimizi söylemek isterim. Bütün bunların sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Bugün bir kere daha anladık ki kuvvetle anladık ki Türkiye'nin iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmekten başka çaresi yoktur."

BİPOLAR BENZETMESİ 
“Dışişlerinin Osmanlı’dan beri oluşturduğu hafızayı ‘Monşer’ filan diyerek ortana kaldırdılar. Kendi kafalarına göre hatta ‘Bipolar’ diyebileceğimiz duygusal yaklaşımlarla akşamdan sabaha karar veriyorlar” dedi.

Akşener, şöyle devam etti: 

"Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretinde kendisine şahsen hem ben hem de Ümit Özdağ, Musa Dervişoğlu, Ahmet Erozan'ın katıldıüğı bir toplantı yaptık. Bu arkadaşlarımız tek tek soru sordular. Önemli bir soru vardı çerçevesi nedir;? 'Bu ucu açık bir tezkere midir?' Sayın Bakan'ın verdiği cevap 'evet' oldu. 'Buna yönelik tedbir alınmışmıdır' ikinci, soruydu. Erdoğan'ın canı istediği gibi davranış tavır ve içine girebileceği yetkilerin kendisine verildiği bir tezkere olarak değerlendirdik. Allah bu milleti korusun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler