İYİ Parti lideri Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye 'İmralı' tepkisi
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin dünkü 'İmralı' sözlerine tepki gösterdi. Dervişoğlu; "Üç arkadaşıyla gidecekmiş. O halde tutmayın İmralı yolcularını, salın gitsin." dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü grup toplantısında salona ''İmralı'ya gitmeme izin veriyor musunuz?'' sorusunu sorarak alkışlanmasına tepki gösteren Dervişoğlu şunları söyledi:
''Önce İmralı'nın sözcüsü çıktı umut hakkı istedi olmadı. Gelsin Meclis'te konuşsun, olmadı. Allem etti kullem etti cani başı dostu Kurtulmuş'u da kattı yanına Meclis'i götürmek istedi. Baktı o da olmadı. Çünkü Türk milleti direniyordu. Türk milleti kanmadı, yılmadı. Sonunda da çıktı gerekirse ben ve arkadaşlarım gideriz dedi. Bir de alkışçılarına sordu 'gitmeme izin veriyor musun?' dedi. Onlar da alkışladı. Onlara sormak lazım şimdiye kadar ne yaptı da sizden izin istedi ki şimdi istiyor. Anlaşılan o ki Cumhurbaşkanı'ndan izin alamadı salondakilerden izin istedi. Vah ki vah.
Sayın Bahçeli nereye gitmek istiyorsa gitsin. İster Kandil'e ister İmralı'ya, milletin istikameti değişmeyecektir.
Üç arkadaşıyla gidecekmiş. O halde tutmayın İmralı yolcularını, salın gitsin. İp attık anlamadın, o ip aklının iplerini daha fazla salma diyeydi. Artık vakit tamam. En erkeninden düş yola, ihanet bir ömür sürer, kavuşmak bir dakika. Sana can simidi atmak isterdim ama madem aklının iplerini saldın, gemileri de yaktın, bu yolun dönüşü olmasın demektesin. Madem alayınız bu yolda bir nefer, her biriniz artık Kandil, her biriniz artık İmralı. Alayınıza uğurlar ola."
Müsavat Dervişoğlu’ndan Devlet Bahçeli’ye: Artık vakit tamam. En erkeninden düş yola, ihanet bir ömür sürer, kavuşmak bir dakika. Madem alayınız bu yolda bir nefer, her biriniz artık Kandil, her biriniz artık İmralı. Alayınıza uğurlar ola
— ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) November 19, 2025
"Üç arkadaşıyla gidecekmiş. O halde… pic.twitter.com/ex0Cc9gDTz
UÇUM'UN 'ŞEYH SAİD' SÖZLERİNE TEPKİ
Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un Şeyh Said isyanından sonra çıkartılan özel bir yasaya ilişkin yazısına şu sözlerle tepki gösterdi:
"Saray dalkavuklarından başdanışman sıfatlı bir tanesi, Numan Kurtulmuş'tan feyz almış olacak ki teröristlere meşruiyet vermek için işi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar dayandırmıştır. Ahmaklık, kötülük ve ihanet, birbirine o kadar yakın çizgilerdir ki bir noktadan sonra ayırmak imkansızdır. Kaldı ki ayırmakla uğraşmanın da bir manası yoktur.
Bu çalışma hukuku uzmanı danışmanın, PKK affına Mustafa Kemal'den referans bulması oldukça yaratıcı. Doğrudur, daha kurtuluşun süngüsündeki kan, kuruluşun belgesindeki mürekkep kurumamışken sırtından hançerlenen Cumhuriyet, her şeye rağmen af çıkarmış ama isyancı başını muhatap almamış, hükmünü onun boynuna asmıştır. Yani Cumhuriyet gereğini yapmıştır."
BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, "İmralı'ya gidilmesine ayak sürülmesinin bir manası yoktur. Hiç kimse bu ziyarete yanaşmayacaksa alırım yanıma 3 arkadaşımı İmralı’ya gitmekten gocunmam, bir masa başında yüz yüze gelmekten imtina etmem" ifadelerini kullanmıştı.
Bahçeli, salondaki milletvekillerine "Milletvekili arkadaşlarıma, dava arkadaşlarıma, burayı şereflendiren dava insanlarımıza sesleniyorum, İmralı’ya gitmeme izin veriyor musunuz?" demiş. Sıralarından alkış yükselmişti. Bahçeli "Sağ olun" diyerek karşılık vermişti.







