İYİ Parti'den Sinan Ateş açıklaması

İYİ Parti'den Sinan Ateş açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti için sert konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Bursa’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Bu soruşturma aşaması hak ettiği şekilde yürüyerek sonuçlanana kadar, katiller ve onun arkasındaki güçler ortaya çıkarılana kadar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu davanın takipçisi olacaktır." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi programa katılmak için 2 Şubat Perşembe günü Bursa'ya geldi. Akşener, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in Bursa'daki baba evini de ziyaret etti.

Ziyaret sonrası İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Tören konuşan İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, şunları söyledi:

"17 GÜN BEKLEDİK AMA ADALETİN PENCERESİ MAALESEF AÇILMADI"

"Ankara'nın merkezinde, göbeğinde, bir akademisyen bir genç insan, 2 kız çocuğu bir vatansever, haince menfur bir suikast sonucu katledildi. Bu başlı başına hukukun da ötesinde insan vicdanını yaralayan her bir yurttaşımızın da asla kabul edemeyeceği bir netice şüphesiz. Biz başından beri, özellikle sayın genel başkanımız büyük bir hassasiyet göstererek bu konunun asla bir siyaset malzemesi haline getirilmemesi için kendi adımıza, İYİ Parti olarak büyük bir özen gösterdik. Genel Başkanımız günlerce, partimizin kurumsal hesapları dışında, kendisi herhangi bir açıklama, bir paylaşım yapmadı. Çünkü; biz bu ülkenin kardeşliğine, insanlarımızın huzur ve barışına gerçekten büyük önem veren bir partiyiz. Bunu vadeden bir parti olarak elbette bu özen içerisinde olduk. 17 gün bekledi sayın genel başkanımız ama bu menfur saldırının arka planı, sorumluları, adalet penceresi maalesef yeterince açılmadı. Bir karartma olduğu düşüncesiyle genel başkanımız grup toplantısında ilk olarak bu konuyu dile getirdi ve bir taahhütte bulundu. O günden itibaren bu soruşturma aşaması hak ettiği şekilde yürüyerek sonuçlanana kadar, katiller ve onun arkasındaki güçler ortaya çıkarılana kadar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu davanın takipçisi olacaktır. Bunu da buradan bütün Türk Milletine duyurmak istiyoruz. Merhum Sinan Ateş'in kıymetli eşiyle görüşme gerçekleştirmişlerdi, bugün de kederli ailesiyle kıymetli annesi, babası, kardeşleriyle bir araya geldi, taziye dileklerini iletti. Kendilerinin yanında olacağını, takipçisi olacağını ortaya koydular."

Zorlu, ekonomiye yönelik de şu açıklamalarda bulundu:

"ASGARİ ÜCRET ORTALAMA ÜCRETE DÖNÜŞTÜ"

"Türkiye, hiç olmadığı kadar adalette, hakta, hukukta geriye gitmiş durumda. Bu iktidar, iktidara gelirken yolsuzluk ve yoksulluğu bitirmek adına göreve geldiklerini belirtti. Cumhuriyet tarihinin en yüksek enflasyon olayıyla karşı karşıyayız. Ülkemizde asgari ücret, ortalama ücrete dönüşmüş durumda. Çalışanların yüzde 50'den fazlası, asgari ücret düzeyinde geçinmeye çalışıyor. Milletimize müjde olarak açıklanan asgari ücret, 3 gün önce açıklanan TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre erimiş durumda. Baz etkisi nedeniyle düşmüş gibi görünen enflasyon, durmadı.

Dünyada da enflasyon artıyor' diye bizi kıyaslıyorlar. Dünyada bize enflasyonda en yakın ülke, yüzde 16 enflasyonla karşı karşıyadır. Bugün Cumhurbaşkanlığı makamı, devletimizin çatısı, bizi birleştiren gücü ama partili bir cumhurbaşkanı var.

Milletimizin bir kesimi sürekli kazanan hissediyor, diğer taraf kaybeden hissediyor. Bununla da yetinmediler, bu kesimleri birbirine düşman eden bir anlayış..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler