İYİ Partili Aylin Cesur'un tweeti gündeme oturdu

İYİ Partili Aylin Cesur'un tweeti gündeme oturdu

İYİ Parti Isparta Milletvekili ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Doktoru Aylin Cesur’un yaptığı bir paylaşım sosyal medyanın gündemine oturdu...

İYİ Parti Isparta Milletvekili ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur’un yaptığı bir paylaşım sosyal medyanın gündemine oturdu.

Cesur yaptığı paylaşımda, “82 yaşındaki bir abi karısıyla parkta iç çeke çeke ağlıyordu bugün. 750 TL maaşla 600 TL kira veriyormuş. Gizlice yardıma kalkınca daha çok, hüngür hüngür ağladılar. Yüreğim değil, bugün Isparta ovaları da dağlandı! Sandıktan başka dileğim olsa utanırım artık” ifadelerini kullanmıştı.

Köylere ve şehirde esnafa sık sık ziyaretler yaptıklarını durumlarını sorduklarını dile getiren İYİ Partili Cesur, bu ziyaretler sırasında eşiyle birlikte parkta yatan yaşlı bir çifte selam verdikten sonra durumun ne kadar kötü olduğunu anladıklarını dile getirdi.

“Yaşlı bir amcanın eşi bankta oturuyordu, ‘nasılsınız’ dedim birden ağlamaya başladı” diye anlatan Cesur devamında ise şunları söyledi:

“Titremeye başladı. Fenalaştı. ‘Beni oturtmayın’ dedi, ‘kocam arkada yaşlı. Açlıktan bitkin düştü’ dedi yerde çimlerde yatıyordu. Hem hasta hem aç. ‘Nasılsınız’ diye sorunca adamcağız bir anda ağlamaya başladı. Noldu niye ağlıyorsunuz diye soramadan fenalaştı. 65 yaş üstü maaşları var sadece. Onunla geçiniyorlarmış. ‘750 lira alıyoruz’ dedi. ‘600 lira kiraya veriyorum. 150 lira ile nasıl geçineyim’ deyince anladık durumu.

Evde ekmekleri bile olmadığını sabahtan bu yana akşama kadar bir şey yemediklerini söylediler.  Yardım etme teklifinde bulununca kocası daha da üzüldü bu duruma. Elimizden geldiğince orada destek olduk fakat daha sonra kendilerine kimsenin yardım etmediğini anlatınca Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile iletişime geçtik. Adreslerini iletişimlerini öğrenip ilettik.  Görüştüler, yardıma muhtaç oldukları tespit edildi. Yaşlı çift, çocuklarını evlatlık vermek zorunda kaldıklarını açıkladılar. Güçsüz, yaşlı ve hasta oldukları için çalışacak durumda da değillerdi.

Böyle durumda gezip gördüğüm için söylüyorum Isparta’da birçok insan var. İktidar sokağa inip esnafın vatandaşın halini soramadığı için milletten koptu, insanların durumunu göremiyorlar.

Isparta, gül, kiraz, elma lavanta memleketi. Çiftçi ağaçlarını sökecek noktaya geldi. Üretmiyorlar üretirlerse daha da borçlanıyorlar. Seslerini duyurmamızı istiyorlar. Sırf bu yüzden erken seçim çağrısını yineliyoruz. Esnaf pandemi yardımlarına ulaşamamaktan şikayetçi. ‘Alsak neye yetecek’ diye de soruyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler