İYİ Partili Halil Aydın'dan MHP'li Gümüş ve AKP'li Başkan Lafcı'ya: Utanmazlar

İYİ Parti Eldivan İlçe Başkanı Halil Aydın, kendi çektiği video ile başta İl Özel İdare olmak üzere, bazı il genel meclis üyeleri olmak üzere, MHP İlçe Başkanı Mehmet Gümüş ve AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'ya "Utanmazlar" dedi...

ÇANKIRI'nın Eldivan ilçesi Sarımeşelik yolu üzerinde MHP İlçe Başkanı Mehmet Gümüş'e ait şirketin yaptırdığı 'Meşe Evleri' projesine giden yolda İl Özel İdare araçları ile yapılan çalışmalar, İYİ Parti Eldivan İlçe Başkanı Halil Aydın tarafından gündeme taşındı.

İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın, Sarımeşelik yolu üzerinde Çankırı Valiliği İl Özel İdaresi araçlarının yaptığı çalışmalar devam ederken çektiği videoda, MHP İlçe Başkanı Mehmet Gümüş'ün 'gizli ortağı' olarak suçladığı AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı ile İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Doğan ve Vedat Gümüşhane'yi sert bir dille eleştirerek "Utanmazlar" suçlamasında bulundu.

İYİ Parti Eldivan İlçe Başkanı Halil Aydın paylaşım yaptığı videoda şunları söyledi:

"16 tane köyümüz hizmet beklerken köy hizmetlerinin iş makinaları, ekskavatörleri, kamyonları, ileride görmüş olduğunuz MHP ilçe Başkanı Mehmet Gümüş ve gizli ortağı Mustafa Lafcı'nın özel konutlarının yol yapım çalışmalarını yapmaktadır. Bir haftadır seccade siyaseti yapan AK Parti ve MHP'nin idarecileri sizlere soruyorum; Devletin imkanları ile kendi özel mülklerinize yol yaptırırken seccadeye hiç başınızı koydunuz mu? Buradan sesleniyorum: 16 tane köy yol bekliyor, su bekliyor. Yollardan gidilmiyor. Sen il genel meclis üyesi Mustafa Doğan, sen il genel meclis üyesi Vedat Gümüşhane, sen İlçe Başkanı Mehmet Saray, sen Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, sen MHP ilçe Başkanı Mehmet Gümüş Allah'tan korkmuyorsunuz, kuldan da mı utanmıyorsunuz? Bu dünyanın altı da var utanmazlar!"

İL ÖZEL İDARE, ŞAHSA ÖZEL YOL ÇALIŞMASI MI YAPIYOR?

İYİ Parti Eldivan İlçe Başkanı Halil Aydın'ın gündeme taşıdığı iddialar sadece sokaktaki vatandaşın değil bizlerin de kafasını karıştırdı!

MHP İlçe Başkanı Mehmet Gümüş'e ait şirketin Eldivan'da yaptığı inşaatın yolunun Özel İdare'ye ait silindir, ekskavatör ve kamyonlarla birlikte kamu çalışanlarının emekleriyle revize ediliyorsa gerçekten gelinen durum düşündürücü.

Öte yandan Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın Özel İdare'den iş makinalarını talep ederek; "İlçenin yollarının revize edilmesi lazım" diyerek talepte bulunduğu ve bu talep üzerine Özel İdare'nin araçları Eldivan'a gönderdiği ve gelen araçların da MHP İlçe Başkanı Mehmet Gümüş'ün inşaat şirketine ait olan Sarımeşelik yolu güzergahındaki villalara giden yolda çalışmalara başladığı öğrenildi.

Bu gelişmelerden sonra başta Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın konuya açıklık getireceğini düşünüyoruz. Bunun yanısıra Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı ile ilgili olarak ortaya atılan 'gizli ortak' iddiası ve İl Özel İdaresi'nden Eldivan'a gönderilen araçların öncelikli işlerinin ne olduğu konusunda ayrıntılı açıklamalar yapacağını düşünüyoruz.

BU İDDİALAR DOĞRU MU SAYIN LAFCI?

Çankırı İl Özel İdaresi'nin araç parkı ile Eldivan'da İtirazın sebebi MHP İlçe Başkanı Mehmet Gümüş'e ait inşaat şirketinin "Meşe Evleri" projesi olan villaların yapıldığı yerin imar sahası dışındaki 1. sınıf tarım alanları olması.

Eldivan Belediyesi'nce sözü edilen yere "... Belediyeden yol, su, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerini talep etmeyeceksin" şartıyla şahsa özel imar verilmiş olması.

Bugün 40 yıldır hiç kumlama yapılmayan tarla yolunun villaların içerisi de dahil devletin araçları ve elemanlarıyla kumlanması, gün boyu maliyeti milyon liraları bulan "şahsa özel çalışmalar" (!) yapılması doğru değildir. Yaşanan olayın sorumluları kim yada kimler ise gerekli yaptırım gösterilmeli, harcanan masraf derhal ilgili şahıs ya da şahıslardan tahsil edilmeli.

MHP ELDİVAN İLÇE BAŞKANI MEHMET GÜMÜŞ'TEN AÇIKLAMA (7 Nisan 2023 Cuma/Saat: 18:35)

"Sözcü 18 isimli internet haber sitenizin 04.04.2023 tarihli yazıları ile "İYİ Partili Halil Aydın'dan MHP'li Gümüş ve AKP'li Başkan Lafcı'ya: Utanmazlar" haber başlığı altında ve yayınladıkları video ile Belediye Başkanı Mustafa Lafçı’nın gizli ortağı olduğunu , tarafıma firma tarafından yapılan Meşe Evleri projesine ait yol ve su işlerinin belediye tarafından yapıldığı iddia edilmektedir.

Haber içeriğinde iddia olunan konular hem tarafıma hem de temsilcisi bulunduğu siyasi partiye hakaret niteliğindedir. Yayınlanan haberde tarafıma ve temsilcisi bulunduğum siyasi parti ile ilgi ve alakası bulunmamaktadır. Haberde yayınlanan videodaki kişi de kendi yalan siyasetini yapmaktadır. Meşe Evleri projesi Eldivan Belediyesi imar mücavir alanları içerisindedir. Yapılan hizmet sadece Meşe Evlerine değil Belediye tarafından ilçe genelinde yapılmaktadır. Yapılan bu çalışma projemiz haricinde 40 adet konut ve yüzlerce parseli kapsamaktadır. Bu sebeple bu konuların muhatabı olmadığımı , konuyla ilgili hiçbir ilgim alakam olmadığını haber ve içeriğinin ve yorumların gerçeği yansıtmadığını bildiriyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Mehmet GÜMÜŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
36 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler