İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü, Tevfik Göksu'yu yalanladı

İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü, Tevfik Göksu'yu yalanladı

İBB bu şekilde devam ederse 2 yıl sonra İstanbul'da otobüs kalmayacak sözleriyle İmamoğlu başkanlığındaki İBB yönetimini eleştiren Tevfik Göksu'ya yanıt, İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı'dan geldi.

ESENLER Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Hangi kanalda istiyorsa tartışmaya hazırım" diyen Tevfik Göksu, "2 yıl sonra İstanbul'da otobüs kalmayacak" sözleriyle Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB yönetimini eleştirdi.

AK Parti dönemi otobüs alımlarıyla bugünü karşılaştıran ve İstanbul ulaşımının geleceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Göksu şunları söyledi:

"2 YIL SONRA İSTANBUL'DA OTOBÜS KALMAZ"

"İBB, Avrupa'nın en genç filosuna sahibiz diyor. AK Parti 2009'dan 2019'a her yıl kendi kaynağıyla, kredi kullanmadan 410 otobüs aldı. İmamoğlu 3,5 yılda 30 otobüs aldı. İBB toplamda 19 milyar TL borç limitinin üstüne çıktı. İBB bu şekilde devam ederse, 2 yıl sonra İstanbul'da otobüs kalmaz."

Tevfik Göksu'ya yanıt İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı'dan geldi.

"2022'DE İETT FİLOSUNA 160 METROBÜS DAHİL EDİLDİ"

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sn. AKP Grup Başkanvekili yanlış bilgi veriyor" diyerek Göksu'nun açıklamalarına tepki gösteren Sarı, İBB'nin İETT filosuna 2022 yılında gıcır gıcır sıfır km 160 metrobüs dahil edildiğini hatırlattı.

İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı bunlardan 60 adedinin İstanbul’da ilk defa hizmete giren 280 yolculu çift körüklü otobüs olduğunu da ekledi.

suat-sari-tweet.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler